• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Evine kurşun isabet eden aileden çatışmalara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının 24`üncü gününde de çatışmalar devam ederken halkın yaşadığı sıkıntılar da bitmek bilmiyor. İskenderpaşa Mahallesi`ndeki dün saat 23.00 sıralarında polis ile PKK`liler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bir eve 3 kurşun isabet etti.

Kurşunların pencerelerden girip evin duvarlarına isabet ettiği olayı anlatan ev sahibi G.G, tek tesellilerinin aile fertlerinden hiç kimsenin zarar görmemesi olduğunu söyledi.

Çatışmaların ve kurşunların ortasında bir hayat sürdürmenin oldukça çok zor bir durum olduğunu belirten G. G, “Saat 23.00 sıralarında evime kurşun isabet etti. Penceremizden giren 3 kurşun duvarları deldi. Uykudan korkuyla uyanan çocuklarım çok kötü bir hale girdiler. Çocuklarımı alıp nereye gideceğimi bilemedim. Zaten gidebilecek bir yerim de yoktu. Allah muhafaza, o kurşunlar bize de isabet edebilirdi. Allah`a şükür o saatte çocuklar uyuyordu. Yoksa daha kötü bir şey olabilirdi.” dedi.

SSPE hastası çocuk tedavi göremiyor

Artık çatışmalı ortamın sona ermesini istediklerini dile getiren G.G, mevcut durum nedeniyle 15 yaşındaki SSPE hastası oğluna gerekli tedaviyi yapamadıklarını ifade etti.

“Hastamı alıp kimin evine gideceğim”

Hasta oğlunu alıp da yakın akrabalarının evine gidemediğini sözlerine ekleyen G. G., şunları söyledi: “9 yıldır yatalak olan SSPE hastası oğlum zaten hareket edemiyor. Korkudan daha kötü bir duruma düştü. Ortalığın karışık olmadığı zamanlarda oğluma evde bakım yapılıyordu. Sokağa çıkma yasağı olduğu için artık gelip fizik tedavi de yapmıyorlar. Çok mağdur durumdayız. Allah kimsenin başına getirmesin. Perişanlık içindeyiz. Geçici olarak kardeşimin evine gitmek istedim ama kardeşim de zor durumda. Hastamı alıp kimin evine gideceğim?”

“Mağdur olan, perişanlığı gören hep halktır”

Çatışmalardan zarar görenlerin de Kürtler olduğunu ifade eden G.G, “Artık savaş bitsin. Mağdur olan, perişanlığı gören hep halktır. Hepimiz Müslümanız, hepimizin derdi birdir. Artık şaşkınlık içindeyiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gidecek yerimiz yok, mağduruz. Çocuklarım okul okuyorlar ama okula gidemiyorlar. Bütün mağduriyetleri gören Kürt halkıdır. Halimiz ortada, perişanız. Artık ne diyeceğimizi bilmiyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir