• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Adana Metrosu Ulaştırma Bakanlığına devredilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Metrosu`nun Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini ifade eden CHP`li Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, konuyu bütçe görüşmeleri sırasında Meclis`e taşıdı.

2011 yılında Adana`da miting yapan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın metro konusunda verdiği sözleri hatırlatan Tümer,  TBMM bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal`a Adanalılar üzerinde ağır bir yük oluşturan Adana Metrosu`nun devrinin 2016 bütçesine alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti.

Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmî açılışı gerçekleştirilen Adana Metrosu`nun, 535 milyon dolara mal edildiğini işaret eden Tümer,  şu anda zarar eder durumda olan metronun kalan borcunun anapara ve kredi faizinin Adanalıya büyük bir külfet oluşturduğunun altını çizdi.

Adana Metrosu ile ilgili merak edilenleri soran Tümer, “Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenildiği bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının 4 Haziran 2011'deki Adana mitinginde ‘Adana Belediyesinin gelirlerinin yüzde 40'ı metro borcuna kesiliyor. Aldığımız talep üzerine metroyu biz Ulaştırma Bakanlığımıza devralıyoruz ve Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattına başlayacağız` sözü de göz önüne alındığında 2016 bütçesinde konuyla ilgili bir kalem var mıdır.” diye konuştu.

Tümer`in sorusuna cevap veren Maliye Bakanı Ağbal ise konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını belirterek, “Ulaştırma Bakanımıza konuyu aktaracağım. ‘2016 bütçesiyle ilgili hazırlık çalışmalarında bu konuda bir değerlendirme olacak mı?` dediniz. Bütçe çalışmalarımız devam ediyor, onu da Ulaştırma Bakanımıza ayrıca aktaracağım.” yanıtını verdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir