• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Batman'da uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu 14. Toplantısını İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetler Binası Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin Başkanlığında Batman’daki tüm Kurum Müdürleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda daha önceki İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve gerçekleştirilen faaliyetler görüşüldü. Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı Mücadele Alt Komisyonunca gerçekleşen önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında kurula bilgi verildi.

Toplantının son bölümünde Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin tarafından kurul üyeleri ve STK temsilcilerinden konu ile ilgili görüşler alınarak uygulanacak yeni kararlar belirlendi.

Kurulda ayrıca;

- Yerel Basın ile diyaloğun arttırılması ve gerçekleştirilen faaliyetlerden halkın haberdar olması için yerel basın ile bilgi paylaşımında bulunulması,

- Batman Üniversitesi Öğrencisi olup kredi yurtlar kurumunda ikamet öğrencilere “Madde Bağımlılığı ve Zararları” konusunda eğitim verilmesi,

- İl Müftülüğünce camilerde çocuk ve gençlere yönelik olarak değerler eğitiminin verilmesi,

- Madde Bağımlılığı zararları ve uyuşturucu kullanımı ve satışının cezaları ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerin Emniyet Müdürlüğünce hazırlanarak halka dağıtılması. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir