• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
HÜDA PAR husumetli aileleri barıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı Uzlaşma Komisyonu daha önce yaşanan bir olaydan dolayı aralarında husumet bulunan Peçenek ve Salur ailelerini HÜDA PAR Diyarbakır il binasında bir araya getirerek barışmalarını sağladı.

Uzlaşı komisyonu tarafından her iki aileyle yapılan arabuluculuk görüşmeleri neticesinde ortamın yumuşatıldığı ve son olarak tarafların HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı binasında bir araya getirildiğini belirten Uzlaşı Komisyonu yetkilileri, yaşanan tatsızlığın il binasında düzenlenen bir programla sonlandırıldığını belirttiler.

“Gayemiz cahili adetlerden kaynaklanan husumetlerin önüne geçmek”

Taraflar arasında yaşanan bu münakaşanın tekrarlanmaması, husumetin devam ettirilmemesi ve ailelerin birbirlerinden davacı olmamaları şartıyla Kur`an-ı Kerim`e el basarak bir birlerine söz verdiklerini belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan, bu tür çalışmalardaki gayelerinin cahili adetlerden kaynaklanan husumetlerin önüne geçmek olduğunu belirtti.

Doğan, “Bu tür cahiliyet kaynaklı husumetlerin toplumumuzda son bulması ve halkımızın zarar görmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve hamdolsun bu olayda da olduğu gibi muvaffak olduğumuz birçok uzlaşı gerçekleşti.  Tüm kardeşlerimize tavsiyemiz; sonradan pişman olabileceğimiz işler yapmayalım. Öfke ile nefsimize uyarak adımlar atmayalım. Kardeşçe ve tahammül kültürüyle yaşamaya gayret edelim.” ifadelerini kullandı.

“Allah`ın rızasının olmadığı işlerden uzak durmalıyız”

Bu tür husumetlerin İslam`dan uzaklaşmakla toplumda daha da arttığına dikkat çeken Doğan, Kur`an ve Resulullah`ın sünnetinin hayatta huzur ve güvenin teminatı olduğunu söyledi.

Doğan, “Bu temel düsturlar hayatımızdan çıktığı oranda husumetler artar, huzur bozulur, mal ve can güvenliği tehlikeye girer. Bunun için Allah`ın emirlerine uyarak, peygamberimizin sünnetini hayatımızda yaşayarak daha huzurlu bir toplum haline gelebiliriz. Bu bağlamda her ne hususta olursa olsun bir iş hakkında adım atmadan önce muhakkak sonuçlarını düşünerek adım atmalı ve Allah`ın rızasının olmadığı işlerden uzak durmalıyız.” dedi.

Sağlanan uzlaşmanın ardından taraflar birbirleriyle kucaklaşarak HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından ayrıldı.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir