• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aytaç Baran`ın katillerinin iddianamesine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesinde polise düzenledikleri saldırının ardından öldürülen 3 PKK'liden biri olan Sezgin Demirok'un, geçtiğimiz Haziran ayında katledilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın aranan katil zanlısı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Sezgin Demirok`un aynı silahla Aytaç Baran`ın katledilmesinden bir ay önce birini yaraladığı bilgisine ulaşıldı.

Aytaç Baran`ın katledilmesi hakkında polis tarafından yürütülen soruşturmada, ‘Mermer` kod isimli gizli tanık Sezgin Demirok`un kod isminin ‘Firaz` olduğunu, Aytaç Baran`ın katledilmesinden bir hafta önce Yenişehir ilçesi Şehitlik Benusen semtinde bulunan Eşit Özgür Yurttaş Derneğinde toplantı yaptıklarını, bu toplantıya PKK`nin kırsal alanından 3 şahsın geldiğini, toplantıya Sezgin Demirok, Perçe, Mehmet, Ahmet, Diyadin ve Baran isimli şahısların katıldığını, toplantıdan sonra keşif işlemlerini Sezgin Demirok`un yaptığını, Aytaç Baran`ın katledilmesinin ardından Sezgin Demirok`un elinde silahla olay yerinden başında beyaz şapka ile kaçarken gördüğünü belirtiyor.

Aytaç Baran`ın katledilmesinin ardından olay yerinde inceleme yapan polisler, 6 adet 9 mm çapında mermi kovanı buluyor, söz konusu mermi kovanları üzerinde yapılan araştırmada aynı silahın 11 Mayıs 2015 tarihinde Fevzi Avcı isminde birinin yaralanması olayında kullanıldığına ulaşılıyor.

Polisin ulaştığı saldırıya uğrayan Fırat Avcı ise emniyet sorgusunda şu ifadeleri kullanıyor:

“Arkadaşım ile kahvehanede oyun oynuyordum. Oyun oynadığım sırada mahalleden tanıdığım Sezgin isimli şahıs ve yanında tanımadığım bir şahıs ile birlikte yanımıza geldi. Sezgin ile yanımdaki arkadaşım arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmada uzlaştırıcı nitelikte konuşma yaptım. Aynı gün saat 19.30 sıralarında Sezgin ve yanındaki şahsı Kelebek parkında gördüm. Arkama dönerek kahvehaneye doğru yürüdüm. O esnada arkamdan bana 4 el ateş edildi ve bacağımdan yaralandım. Arkamı döndüğümde Sezgin ve yanındaki şahsı kaçarken gördüm.”

Fırat Avcı ifadesinin devamında Sezgin Demirok`un PKK`nin kırsal alanında faaliyet yürütenlerle ilişkili olduğunu, kırsal alana gidip geldiğini, aynı zamanda PKK`ye eleman kazandırdığını da belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere Yeni İhya-Der Başkanı 4 çocuk babası Aytaç Baran, 7 Haziran seçimlerinden iki gün sonra evine yakın bir mesafede uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti.

Aytaç Baran`ın katil zanlısı Sezgin Demirok, dün merkez Yenişehir ilçesinde Aytaç Baran`ın katledildiği yerin 350 metre aşağısında 2 kişi ile beraber polise düzenledikleri saldırının ardından öldürüldü. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir