• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da `Dünya Arapça Günü` kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Dünya Arapça Günü nedeniyle bir haftadır çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrenciler tarafından “Arapça” konulu hazırlanan resim, afişler ve Arapça kitaplar sergilendi.

“Arapça Günü” etkinlikleri kapsamında Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda bir konferans düzenlendi.

Konferans, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başlayan konferans, öğrencilerin seslendirdikleri Arapça ilahilerle devam etti. 

Arapça günü için “sokak nabzı” adlı sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler, Arapça ilahiler seslendirdiler.

Ardından Prof. Dr. Mustafa Aşkar, “Dinimizi Öğrenmede Arapçanın Önemi” başlıklı konferansı sunmak için kürsüye geldi.

Bu bölgede bir Medresetü`z- Zehra projesi ihya etme fikri varsa, İslami İlimler olarak buna talip olduklarını belirten Aşkar, “Geçmişte maalesef İmam-Hatiplilerin önü kapatıldı. Elhamdülillah, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde İmam-Hatiplerin önü açıldı. Bu gemi okyanusa açıldı, artık dönüşü yok Allah`ın izniyle. Bundan böyle bu gemiyi Allah`tan başka hiç kuvvet durduramaz ve durduramayacaktır. Bir Müslüman olarak diyoruz ki, İnşallah, yakında İslam`ın güneşi yeniden ve ilk canlılığı ile doğacak. Son olarak dua ediyoruz ki, bu güneş ilk önce Batman`dan doğsun. İnşallah hepiniz bu okulu bitirdiğinizde, birer  ‘Fatımatü`z-Zehra` olarak mezun olursunuz.” dedi.

“Müslüman ırkçılık yapamaz”

Kur`an-a bakıldığında,  hiç kimsenin ırkçılık yapmasının ve görüşlerini bunun üzerine bina etmesinin asla mümkün olamayacağını ifade eden Aşkar, ırkçılığı kullanarak kendi siyasi görüşlerini yaymak ve desteklemek durumunda olanların, bunu (haşa) Allah`a rağmen yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Konuşmasının devamında Aşkar şunları söyledi: “Çünkü Cenab-ı Hak kitab-ı celilinde ‘Sizi sadece birbirinizle tanışasınız diye kabile ve milletlere ayırdık` (Hucurat suresi/ayet 13) ve ‘Allah`ın yeryüzü ve gökleri yaratmış olması; dillerinizin ve renklerinizin farklı olması, O`nun ayetlerindendir (varlığının delillerindendir).` (Rum suresi/ayet 22) buyurarak, ırkçılığı kesinlikle menetmiştir. Hz. Peygamber (sav) Efendimiz de, ‘Irkçılık cahiliye döneminden kalmış bir hastalıktır` buyurmuşlardır. Bu görüşün tersine söylemlerini ırkçılık üzerine bina edenler, ülkeyi bölmeye çalışanlardır. Bir Müslüman asla ırkçılık yapamaz ve ‘Müminler sadece kardeştirler` (Hucurat suresi/ayet 10).”

Konferans sonunda Arapça dersinden başarılı olan Meryem Köylü ile Lalesh Aka`ya, Prof. Dr. Mustafa Aşkar tarafından birer hediye verildi.

Son olarak da programa katılımından dolayı Prof. Dr. Mustafa Aşkar`a Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut tarafında bir plaket taktim edildi. (M. Sait Çelik- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir