• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
ABD`nin Getirdiği Demokrasi Katliamlardaymış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 223. kez Kayalıpark Meydanında bir araya geldi. Basın açıklamasını platform adına Kerim Gövez okudu. Gövez açıklamasına Yunus Suresi 24 ve 25. ayetleri okuyarak başladı.
 
Demokrasi Ebu Gureyb`de, Özgürlük Felluce`de, Mutluluk ise Katliamlardaymış

Kargalar için mizah yapmanın Amerikan emperyalizminin bir uygulaması olduğunu söyleyen Gövez, "Bir varmış bir yokmuş… Bir gelmiş bir gitmiş… Fakat değişen hiçbir şey olmamış. Geliş gidişler sırasında yapılan katliamları, işkenceleri, Ebu Gureybleri, Felluceleri saymazsak…
 
Saddam`ın diktatörlüğüne son vermek için geldiler. Irak halkına, demokrasi, özgürlük ve mutluluk getireceklerdi. Gördük ki demokrasi Ebu Gureyb`de, özgürlük Felluce`de, Mutluluk ise katliamlardaymış. Amerikan emperyalizmi literatürü de değiştirdi.
 
Irak işgalini resmen bitirmiş Amerika. Yani şimdi Irak`ta demokrasi, Irak`ta özgürlük, Irak`ta barış ve mutluluk var? Kim inanır? Kim bunun böyle olduğunu söyleyebilir. Kargalar için mizah yapmak Amerikan emperyalizminin bir uygulaması olsa gerek." ifadelerini kullandı.
 
Amerika Öyle Girdiği Yerden Hemencecik Çıkıvermez
Amerika`nın girdiği yerden hemen çıkmayacağını belirten Gövez, "Şimdi üzülecek yerli işbirlikçilerimiz. Ne güzel de komşu oluvermiştik Amerika`ya. Artık Amerika okyanusun ötesinde değildi. Dibimizde yanı başımızdaydı. E ne olacak şimdi? Böyle bir komşudan mahrum olmak hakikaten üzülünecek bir durum değil mi? (!)
Üzülmesinler, Amerika öyle girdiği yerden hemencecik çıkıvermez. Üsleriyle, dostlarıyla, uçaklarıyla, uşaklarıyla, yoldaşları, yandaşlarıyla çok daha uzun süre kalmak isteyecektir orada" dedi.
 
Biri Gidiyor, Biri Geliyor
Amerikalı yetkililerin Türkiye`ye sık sık gelip gittiklerine dikkat çeken Gövez, "Son günlerde Amerika Irak`tan askerlerini çekiyor olsa da bakanlarıyla, bürokratlarıyla, yetkilileriyle ülkemize post seriyorlar herhalde. Biri gidiyor, biri geliyor. Bir bakıyorsun Amerika`nın dışişleri bakanı ülkemizde bir bakıyorsun Cumhurbaşkanı Amerika`da. Sonra Başkan yardımcısı, dışişleri bakanı, CIA yetkilileri otağ kurmuşlar ülkemizde. Görüş alışverişinde bulunuyorlar. Böyle de olmaz ki canım. Şu ekonomik krizde ta okyanus ötesinden git gel.

 

Bu kadar müdahil olacaklarsa ``Tam Bağımsız Türkiye``ye şudur teklifimiz, Amerikalı bakanlar, Türkiye`nin kurulu toplantılarına da katılsınlar. Her ne kadar Amerikan seçimlerinde oy kullanmasak da görüntü o ki onlar da bu ülkenin bakanı gibiler. Bu kadar sık gidiş gelişlerle bizden biri sayılırlar artık (!) Adlarını, unvanlarını, yerli bakanların çoğundan daha çok duyar olduk öyle değil mi?" şeklinde konuştu.
 
Herhalde Sefer Suriye`ye…
Başbakan`ın ordu yetkililerini toplayıp, savaşa hazır olmaları için talimat verdiğini söyleyen haftanın platform sözcüsü Kerim Gövez, "Başbakan, ordu yetkililerini toplamış, savaşa hazır olmaları için talimat vermiş. Herhalde sefer Suriye`ye… Bu kadar gidiş gelişler boşa olacak değil ya. Fakat merak ettiğimiz şudur? Amerikan ordusu Irak`tan çekilince boş mu yatacak? Amerikan ordusu yan gelip yatma yeri mi? Ne diye şimdi bir taşeron kullanma ihtiyacı hissediyorlar. Yoksa yine bir koyup üç alma sevdalarına mı düştük. Bir koyup üç alma sevdalarının sonunda ne aldığını kamuoyu çok iyi bilmektedir.
 
Bizce de Suriye işgal edilmeli, Irak`a götürülenler aynıyla Suriye`ye de götürülmeli. (!) Nesi eksik Suriye`nin? Zaten işbirlikçiler de yalvar yakar değiller mi? Gizli işbirlikçiler ya da gafletleri samimiyetlerinin önüne geçmiş olanlar da NATO`nun müdahalesini değişik şekillerde ifade etmiyorlar mı? Ortam olgunlaşmışken, Amerikan askerleri de Irak`tan çekilip boş kalmışken şimdi değil de ne zaman? Tam sırası işgalin…" ifadeleriyle basın açıklamasını bitirdi.
 
(Emrullah Araz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir