• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
`İdil Nereye Gidiyor` Konulu Panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Gazeteciler Cemiyeti, İdil Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İdil Genç İş Adamları derneği ile Şırnak Üniversitesi Ekonomi Kulübü`nün katkılarıyla "İdil Nereye Gidiyor" konulu bir panel düzenledi.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Şırnak Üniversitesinden Yrd.Doç. Dr. İbrahim Halil Sugözü, Öğr.Görevlisi Yunus Açcı, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti ile İdil Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hurşit Baran katıldı.

Türkçe öğretmeni İdris Kartal`ın yönettiği panele Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, İdil Belediye başkanı Resul Sadak, BDP İdil ilçe başkanı Niyazi Çevrim, İdil ilçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş, İdil Genç İş adamları Derneği Başkanı Ekrem Kartal İHYA DER Yöneticileri ve Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Nasrettin Kaya`nın yanı sıra İdil Süryanileri Kültür, Kardeşlik, Sevgi ve Hoşgörü Derneği başkanı Robert Tutuş, merkez mahalle muhtarları, köylerin muhtarları ve ilçe esnafı panele aktif katılım sağladı.

Panelde İdil`in Alt yapı sorunu, tanıtımsızlık ve mevcut tarihi değerlerden faydalanılmaması.
Yanlış yatırımların yapılması.Çarpık yapılaşma .Tarım ve hayvancığın bilinçsiz yapılması gibi sorunlar tartışıldı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20714.jpg

Abit Dündar- İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir