• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Nusaybin`de elektrik hatları onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Nusaybin ilçesinde onarım çalışması başlatan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) ekipleri, kurşunlara hedef olarak kullanılmaz hale gelen trafoları, yenileri ile değiştiriyor, kopan elektrik hatlarını onarıyor.

İlçede 25 trafo zarar gördü

Halen birçok yerde yeraltına veya barikatlara tuzaklanmış patlayıcıların bulunduğu ilçede, tüm olumsuzluklara karşın Dicle EDAŞ ekipleri ilk etapta 25 adet trafonun kurşun isabet etmesi veya patlamalar nedeniyle hasar görerek kullanılamaz duruma geldiğini belirledi. Bunun üzerine, hasar gören bu trafolar yerlerinden sökülerek, bunların yerine hazırda bekletilen yeni trafolar monte edilmeye başlandı. Diğer ekipler de çatışmalar sırasında kopan elektrik tellerini onardı, hasar gören yüksek gerilim kablolarını onardı. Kurşunlarla adeta delik deşik olan elektrik panoları da yine Dicle EDAŞ ekipleri tarafından yenilenmeye başladı.

6 mahalleye elektrik verildi

Yapılan çalışmalar sonucunda, daha sokağa çıkma yasağının sona erdiği ilk günün sonunda karanlıkta bulunan Kışla, Moryakup, Zeynel Abidin, Fırat ve Abdülkadir Paşa ile Çatalözü mahallelerine yeniden elektrik enerjisi verildi. Ekiplerin, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü ve elektriği bulunmayan diğer mahallelere de en kısa sürede yeniden elektrik verileceği bildirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir