• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ümmeti, sabah namazına giden gençler uyandıracak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Fırat Yurdakul adlı genç, yapmış olduğu çalışmayla büyük takdir topluyor.  Yurdakul 6-8 Ekim olaylarından PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü`nün resimlerini afişlere basarak gençleri sabah namazına davet ediyor.

Yaptığı çalışmadan ötürü büyük takdir toplayan Yurdakul, afişlerin üzerine ‘Ümmeti, sabah namazına giden gençler uyandıracak` şeklinde bir sloganda yazdı.

Amacının başta Allah`ın rızası olduğunu dile getiren Yurdakul, yapmış olduğu çalışmayla Şehit Yasin Börü`nün zihinlerde canlı tutulmasına ve onun vesilesiyle gençleri sabah namazına çağırmaya gayret gösterdiğini söyledi.

Bu programı hazırlamalarının diğer nedeni ise uyuyan bir ümmetin uyanmasına vesile  olmak olduğunu belirten Yurdakul, “Cuma namazına giden cemaati sabah namazında bir araya getirmek istedik.  Milli şairimizi Mehmet Akif Ersoy'a ne zaman bu ülke düzelir dediklerinde cevaben, ‘Ne zaman ki Cuma namazına giden cemaat, sabah namazına giderse düzelir` demesinden aldığımız mesajla yola çıkmış bulunmaktayız ve bizim asıl büyük hedefimiz bu etkinliğimizi 81 ilimizde hayata geçirmek olacaktır. Allah izin verirse şuan yaptığımız proje ile alakalı Batman ve Diyarbakır'dan bizimle iletişime geçip ‘Allah razı olsun bizde böyle bir proje gerçekleştireceğiz diyenler oldu` bu proje ile birlikte çocuk genç yaşlı manevi bir mekânda bir araya gelip kaynaşmasına vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

Şehit Yasin Börü`nün resimlerini afişe bastırmalarının sebebini de anlatan Yurdakul, “En önemli olan sebep ise Şehit Yasin Börü`nün izinde olmak. Onun davasına sahip çıkmak. Kurban eti dağıtırken şehit edilen kardeşimizin izinde olmaya devam edeceğiz ki, o bizim için bir simge haline geldi. Allah mekanını cennet eylesin.” İfadelerini kullandı.

Yaptıkları faaliyeti sosyal medya üzerinden de duyuran Yurdakul, bir çok kişiden tebrik ve takdir mesajları aldıklarını aktardı. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir