• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
ODTÜ`deki olayları açık alanda namaz kılarak protesto ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde namaz kılan öğrencilere geçtiğimiz gün sol görüşlü bir grup tarafından saldırıda bulunulması, Atatürk Üniversitesinde okuyan  Müslüman Öğrenciler tarafından açık alanda namaz kılınarak protesto edildi.

Merkez kampus içerisindeki yemekhanenin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, düzenledikleri basın açıklamasıyla yaşanan saldırıları protesto ettiler.

"Namaz Müslüman coğrafyamızda yaşayan halkın en büyük değerlerindendir"

adına açıklama yapan Muaz Bezgin, Müslümanların degerlerine yapılan saldırıların mazur  görülemeyeceğini belirterek, "Bu alçak saldırganlar bilmelidirler ki; Namaz Müslüman coğrafyamızda yaşayan halkın en büyük değerlerindendir. Namaza yapılan saygısızlık, tüm halkımıza ve tüm Müslümanlara yapılmıştır. İslam`ın şiarlarına, Müslümanların kimliklerine ve değerlerine yapılan saldırıları bu halkın mazur görmesi mümkün değildir." dedi.

Bezgin, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 "Bizler, İslami hassasiyet sahibi üniversite gençliği olarak, bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, namaz bizim kutsalımızdır,  Kur`an bizim kutsalımızdır, Peygamber bizim kutsalımızdır. Bizler hiçbir üniversitede, konuşarak sorunları çözmek, düşünceyi ve diyaloğu öncelemek dururken, çatışma ortamını tasvip etmiyoruz. Ama söz konusu kutsal bildiğimiz değerlerimiz olduğu zaman, bilerek ve ısrarla sürdürülen terbiyesiz saldırganlıklar karşısında, edepsizlere hak ettikleri dilden cevap verme hakkımızı da saklı tutuyoruz. ODTÜ`de saldırıya, hakarete uğrayan iki gözümüzün nuru Namazımıza, Namaz kıldıkları için darp edilen kıymetli kardeşlerimize ve İslam`ın tüm aziz şiarlarına can-ı gönülden sahip çıkmayı ibadi bir sorumluluk olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine de çağrı yapan Bezgin, "OTDÜ'lü sağduyu sahibi öğrenciler de tepkilerini göstermelidir. ODTÜ, böyle bir sıradanlığın, ilkeliğin ve vandallığını ürediğ bir merkez olmaktan kurtarılmalıdır." dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri muşambayı açık alanda  yere sererek namaz kıldı. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden namazlarını kıldıktan sonra dua eden öğrenciler, çevredekilerin de katıldığı duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Lokman Altun/ İsmail Zorlu-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir