• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
İhvan nın Son Bildirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
Bildiride şu hususlar yer aldı:
 
- Mısır`ın hassas bir durumda olduğu bir süreç`te devrimin kazanımlarına tahammül etmeyen şer güçlerin prövakatif olaylar çıkartacağına şüphe yoktur. Bunu bozacak olan halkımızın sağ duyusu, kazanımlarına sahip çıkma hususundaki azmidir.
 
- Geçmişte işlenen suçların, yapılan yolsuzlukların üstünün kapatılmaya çalışılması eskiden güçlü olan kesimleri cesaretlendirerek konumlarını korumak için provakatif  olaylar çıkarmalarına zemin hazırlıyor.
 
- Devletin her kurumundan ayrı bir ses çıkıyor. Asker birşey söylerken; hükümet, başka bir şey söyliyor. Devlet kurumları arasında koordinasyonun sağlanarak tek bir sözcünün açıklama yapması, halkı bilgilendirmesi sağlanmalıdır.
 
- Mısır medyası; fitneyi körüklüyor, halkı gerginleştiriyor. Şeffaf ve nezih seçimlerde sandığa yansıyan halkın iradesine tahammül edemedikleri için kışkırtıcılık yapıyorlar.
 
- Bu fitne ateşinin sönmesi için şu ana kadar yapılan seçimlerde seçilen milletvekillerinin daha aktif bir rol alması gerekir.
 
- Halkın gösteri yapma hakkı engellenemez. Ancak göstericilerin halkın işyerlerine, Devlet kurumlarına zarar vermesi, iş hayatını engellemesi, Mısır toplumunun dünyü nezdindeki imajını vce itibarını bozması da kabul edilemez.
 
- İhvan; barışı, adaleti, kardeşliği, toplumsal dayanışmayı halkın ve ülkenin maslahatını önemseyen duruşunu korumaya devem etmektedir.
 
- Allah (c.c), Milletimizi ve Ülkemizi korusun. Aziz Mısıra tuzak kuran harici ve dahili düşmanlara karşı bizi muzaffer eylesin.

Bu haberler de ilginizi çekebilir