• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
Çocukların dilinden Mevlit Kandili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) doğum yıldönümü olarak ihya edilen Mevlid Kandili, bu gece idrak edilecek. Bu gecenin anlam ve önemi hakkında Kızıltepeli çocuklar duygularını İlke Haber Ajansı`yla (İLKHA) paylaştılar. Çocukların kimisi bu günün hürmetine oruç tuttuklarını söylerken kimileri ise bu gece çok ibadet edip dua edeceklerini söylediler.

Çocuklardan Elif Bilen, “Bu gece mübarek Mevlit Kandilidir, yani Peygamber Efendimizin doğduğu gündür. Bu gecenin hürmetine ibadet edeceğiz, Kur`an ve Mevlit okuyacağız.” dedi.

Ahmet Han Yaşin, “Peygamberimizin doğduğu günde ay ikiye ayrılmış, yıllarca sönmeyen ateş sönmüş ve putlar yıkılmış.” diyerek peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri sırasında meydana gelen olayları hatırlattı.

Peygamber Efendimizin doğumunun hürmetine bugüne Mevlit Kandili adı verildiğini söyleyen Muhsin Aslan, “Hicri takvime göre 12 Rebiü'l-evvel sabaha doğru Peygamber Efendimiz doğmuştur. Onun doğumunun hürmetine bu güne Mevlid Kandili adı verilmiştir. Onun doğumuyla Kabe`de bulunan 365 put yıkılmıştır.” diye belirtti.

Bu gecede Kur`an`ı çok okuyacaklarını aktaran Furkan Yalçın, “Bu gecede Peygamber efendimiz doğduğu için bugüne özel ibadet etmemiz, zikir getirmemiz gerekiyor. Kur`an okuyacağız Allah`ı çokça zikir edip ona çok şükür edeceğiz.” diye konuştu.

Çocuklardan Bünyamin Acar ise Peygamber Efendimizin insanlığa örnek olarak gönderildiğini ifade ederek Kur`an`ı Kerim`in de O`na indirildiğini anımsattı.

“Peygamberimizi sadece bir gecede değil her zaman anmalıyız”

Peygamberimizi sadece bir gecede değil her zaman anmamız gerektiğine vurgu yapan Dilara Ekinci, duygularını şöyle paylaştı:  “Peygamber Efendimiz insanlara örnek olarak gönderilmiş. Onun güzel davranışları ve onun güzel sözleriyle biz Müslümanlar da onun yaptığı şeyleri hayatımızda uygulamamız lazım.  Bu gecenin hürmetine Müslümanlar ibadetle uğraşmalılar, gıybeti bırakmalılar Peygamberimizi sadece bir gecede değil her zaman anmamız lazım. Çocuklara karşı çok yumuşak ve çok merhametliydi onlarla istedikleri gibi oyun oynardı.”

Bu gecenin hürmetine oruç tuttuğunu söyleyen Baran Yücedağ, “Peygamber Efendimizin babasının adı Abdullah annesinin adı ise Aminedir. Peygamber Efendimiz insanlara doğru yolu gösterdi. 5 vakit namazımızı kılmalıyız Allah`ı çok zikretmeliyiz dua etmeliyiz. Bugün oruç tutmak sevaptı. Ben de oruç tuttum.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir