• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Klon TIR'la 200 bin TL'lik vurgun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adanalı bir çanta imalatçısının İstanbul’dan aldığı malzemelerin, kendilerine nakliyeci süsü veren ‘Klon TIR’lı dolandırıcılar tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Dolandırıcıların; ehliyet, ruhsat ile TIR’ın plaka ve dorse numaralarının da ikizleme (klonlama) yöntemiyle belgeler düzenlediklerini sonradan öğrendiğini ifade eden mağdur işadamı, ‘Klon TIR’lı dolandırıcıların yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

“Dolandırıcılar nakliye ücretini de peşin aldı”

Yaşadığı mağduriyeti İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan işadamı Ahmet Ölmez, olayın gelişimini ise şöyle aktardı: “Çanta imalatında kullandığımız malzemeleri almak için İstanbul’a gittik. Üç farklı firmadan satın aldığımız malzemenin ücretini ödedikten sonra bunların nakliyesi için İstanbul’daki bir taşıma şirketine gittik. Bu aracı nakliye firması da bizi Fethi K. adlı TIR sahibine yönlendirdi. Bu şahısla değeri 110 bin TL olan malzememizi Adana’ya taşıması için 2 bin 500 TL’ye anlaştık, bunun bin TL’sini de peşin ödedik.”

Kendisini TIR sahibi olarak tanıtan Fethi K’nin 12 Aralık Cumartesi günü malzemeleri almak için alışveriş yapılan firmalara gittiğini ve buradaki güvenlik kameralarında net görüntülerinin olduğunu belirten Ölmez, “Bu şahıs, 10 gün önce bizim malzemeleri 3 ayrı firmadan TIR’a yüklemiş. Bize verdiği telefon numarasını arayıp malımızı sorunca ise başka birine ait malzemeyi de yükleyip öyle Adana’ya geleceğini söyleyerek bizi oyaladı. İki gün sonra ise telefonunun kapalı olduğunu gördük. Durumdan şüphelenince bize aracı olan firmayı aradık ondan da tatmin edici cevap alamayınca dolandırıldığımızı anladık ve hemen Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

“Dolandırıcılar Klon TIR kullanmış”

Yapılan araştırmaların ardından malzemeleri taşıyan TIR’ın plaka, ruhsat ve dorse numarası ile gösterilen kimlik belgesinin ikizleme “klonlama” yapılan sahte belge olduğunu öğrendiğini dile getiren Ölmez, “TIR’ın plakasından yola çıkarak Antalya’da bir şahsa ulaştık. Bizi dolandıran şahsın TIR plakası ile bu şahsın plakası aynı idi. Yapılan görüşme sonrası Antalya’daki bu TIR’ın plakasının ikizleme yöntemi ile kullanıldığını anlayınca şok yaşadık.” diye belirtti.

“Allah kimsenin hakkını kimseye yedirmez”

‘Klon TIR’lı dolandırıcıların kendisi ile aynı anda bir başkasını daha dolandırdığını ifade eden Ölmez, “Bu olayda benim 110 bin TL değerindeki malzememle birlikte bir kişinin de yüklü miktardaki ununu çalmışlar. Bu vurgunun yaklaşık 200 bin TL civarında olduğunu sanıyorum. Allah kimsenin hakkını kimseye yedirmez. Bizim malımız helal kazanç, inşallah dolandırıcılar bulunacaktır.” şeklinde konuştu.

“Dolandırıcılık olayına karışan bir şahıs kameralara yansıdı”

Kendilerini dolandıran şahsın, malzemeleri yüklemeden önce imza atmak için girdiği şirket ofisinde kameraya yansıyan görüntülerinin olduğunu vurgulayan Ölmez, bu görüntüler sayesinde dolandırıcıların yakalanacağına inandığını söyledi. (Ayhan Kaya - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir