• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kömür dağıtılmaması muhtaçları mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kömür yardımında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV), bu yıl daha kömür dağıtımında başlamaması mağduriyetleri de beraberinde getirdi.

Dağıtılacak kömürlerin bu yıl erken getirilmemesi ve kışın ortasına sarkması kömür yardımını bekleyen vatandaşları mağdur etti.

Kömür yardımlarının aksamasının kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlardan Mehmet Emin Yıldız, “Geçen seneler kömür yardımları kış başlamadan Kasım ayında yapılıyordu. Bu sene ise neredeyse Aralık ayı bitiyor ama daha kömür dağıtılmadı. Kömürlerin daha dağıtılmaması bizleri çok mağdur etti. Aşırı soğuklardan dolayı neredeyse kış boyunca yakacağımız odunları bitirdik.” dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Sevim ise sıkıntısını şöyle dile getirdi: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her sene düzenli olarak yapılan yardımların yapılmaması bizleri mağdur etti. Odunlardan başka yakacağımız olmadığından elektriğe yüklenmişiz. Bu yüzden de mahallede trafolar dayanmıyor. Yetkililerden isteğimiz kömür dağıtımı yapılacaksa bir an önce yapılmasını istiyoruz.”

Öte yandan Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, bugün itibarıyla Batman’a gelecek kömür 21 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtılacak.   (M. Sait Çelik - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir