• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslümanlar yeni yıla günah ve hayır muhasebesini yaparak girmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç, yaklaşan yılbaşı günü nedeniyle uyarılarda bulunarak, Müslümanların yılbaşı kutlamalarına karşı dikkatli olmalarını, yeni yıla günah ve hayır muhasebesini yaparak girmeleri gerektiğini ifade etti.

Özellikle yılbaşı günü Müslüman halkın haramlara karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Ortaç, şunları söyledi: "Malumunuz yine bir yılın sonuna geldik. Allah nasip ederse birkaç gün sonra yeni bir yıla gireceğiz. Müslüman halk kendisini bekleyen tehlikelere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü gerek sokaklarda ve gerekse ekranlarda ha bire günaha davet ediliyoruz. Başta kumar olmak üzere insanları içkiye, falcılığa yöneltiyorlar. Bu şekilde bizi Allah'a isyan etmeye davet ediyorlar. Müslüman halkımız, yılbaşında günahlardan uzak durmalı, Allah'tan korkmalıdır."

Devletin halkını kumara teşvik etmesini de eleştiren Ortaç, özellikle ‘milli piyango` adı altında oynatılan kumara tepki göstererek, "Malumunuz, yılbaşında ismine milli piyango denilen kumar oynatılıyor. ‘Milli` bir İslami terimdir. Aynı inancı paylaşan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Müslüman ümmet için kullanılan bir isimdir. Müslümanların milli bir kumarı olamaz.  Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Kumar; Allah'ın 'Şeytan işi birer pislik' diyerek tabir ettiği haramdır. Hiç şüphesiz içkinin, kumarın topluma büyük zararları vardır. Adeta toplumun içerisine yerleştirilen dinamitler mesabesindedir. Çünkü içkiye, kumara müptela olanlar hiç şüphesiz hayatlarında büyük belalara maruz kalırlar. Yuvaların dağılması, belaların, cezaların, hapislerin belki en büyük nedenlerini kumar ve içki teşkil etmektedir. O yüzden Müslüman halk yılbaşında insi şeytanların onları davet ettiği bu günahlar konusunda duyarlı olsunlar. Dünyalarını ve ahiretlerini tehlikeye koymasınlar." dedi.

Müslümanların Hz. Muhammed`i takip etmeleri gerektiğini belirten Ortaç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kesinlikle Hıristiyan ve Yahudileri taklit etmemiz lazım. Resulullah, bu durumdan bizi ‘Kim bir kavme benzerse oda onlardandır.` hadisi ile men ediyor. Ey Müslümanlar! ille de biz birilerine benzeyeceksek, Hz. Peygamber bize en büyük örnektir. O'nun sünnetini, ahlakını, gözde sahabelerini taklit edelim. Dünyamız da ahretimiz de cennete dönsün. Yılbaşında bize düşen husus muhasebemizi yapmaktır. 2015 yılının muhasebesini yaparak önümüze hayalen terazi koyarak bir kefesine hayırlarımızı, diğer kefesine günahlarımızı yerleştirerek, hangi tarafın ağır geleceğine bakalım. Hayırlarımız az ise 2016'da hayırlarımızı çoğaltma gayretinde olalım. Günahlarımız ağır başmışsa 2015 de 2016 bunları tövbe ile giderelim ve günahlara sırtımızı dönelim." şeklinde konuştu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir