• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Okul yakılması Kürtleri cahilleştirme politikasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi`nde yol kesen PKK`lilerin yaktığı Vehbi Koç İlkokulu`nda meydana gelen tahribatı tespit çalışmaları devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim müdürleri de okula gelerek incelemelerde bulunurken okul müdürü Cemal Ay, yaralarımızı sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Okulun ateşe verilmesine tepki gösteren Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube başkanı Yunus Memiş ise bu tür eylemlerin Kürt coğrafyasındaki çocukların cahilleşmesi amacıyla yapıldığını belirtti.

Örgütün 90`lı yıllardaki zihniyetinin bugün de aynen devam ettiğini ifade eden Memiş, “Eskide olduğu gibi okulları yakıyorlar. Sağlık evlerini yakıyorlar. Kürt coğrafyasında Kürt çocukların cahilleşmesi politikası uyguluyorlar. Halkın bunlara karşı duyarlı olması, velilerin çocuklarının eğitimi için her türlü adımı atması gerekiyor. Örgütün cami ve okulları yakmayı ve çocuklar üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor.” dedi.

Öte yandan yüzleri maskeli PKK`liler tarafından yakılan Vehbi Koç İlkokulu'nun kullanılmaz hale geldiği görülürken, okulun içinde bulunan Molotof kokteyli olarak kullanıldığı düşünülen içki şişeleri objektiflere takıldı.  (Emrah Deniz/M.Sıddık Bilge - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir