• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Cizre`de şehir merkezine havan mermisi düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`de sokağa çıkma yasağının 9`üncü gününe girilirken çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Yafes, Sur, Cudi ve Nur mahallellerinde yaşanan şiddetli patlamalar tüm ilçeden duyuluyor.

Dün atılan bir havan mermisi çatışmaların yaşanmadığı Kale Mahallesine düşerken bugün de bir havan mermisi çarşı merkezine düştü. Öğlen saatlerinde düşen havan mermisinin patlamadığı belirtildi.

Havan mermisinin PKK tarafından mı asker tarafından mı atıldığıysa öğrenilemedi.

Ölenlerin defnedilmesi engelleniyor

Öte yandan daha önce halkın evlerine zorla giren ve halkın ilçeyi terk etmesini engelleyen PKK`lilerin şimdi de çatışmalar dışında hayatını kaybedenlerin gömülmesine izin vermediği ve cenazeleri sokağa çıkma yasağının ardından toplu şekilde defnetmek için zorla beklettiği belirtildi.

Son olarak evde kalp krizi geçirerek öldüğü öğrenilen bir kişinin de PKK`liler tarafından zorla bekletildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan son açıklamada ise Cizre'de şu ana kadar 103 PKK'linin öldürüldüğü, 6 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 4 av tüfeği ve av tüfeğine ait çok sayıda fişek ile bir kasatura ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdiği bildirildi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir