• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Silopi`deki halk evlerinden tahliye ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'de aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi çatışma bölgesinde olan evlerinden çıkarılarak ilçedeki spor salonuna yerleştirildi.

Çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bazı bölgelerde oturan insanlar, evlerinden tahliye edilerek Silopi Devlet Hastanesi ve Yenişehir Mahallesi`ndeki kapalı Spor Salonuna getirildi.

Alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından mahalle sakinleri, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu konvoyun kontrolünde, çatışma bölgesinin yakınındaki evlerinden tahliye edilerek araçlarla ilçedeki spor salonuna yerleştirildi. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu salonda bir süre bekletilen vatandaşların daha sonra güvenli bölgelerde oturan akrabalarının yanına götürüleceği öğrenildi.

Olayların bir an önce bitmesini ve eskisi gibi sükûnet içinde Silopi`de yaşamak istediklerini belirten halk, çatışmalar nedeniyle çok mağdur olduklarını söylediler.

Öte yandan Silopi`ye bağlı kimi çevre köylerden ilçe merkezine yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Yürüyüş yapmak isteyen gruba öncelikle ‘dağılın` uyarısı yapıldı. Buna rağmen yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen grup, polisin biber gazlı müdahalesiyle dağıldı.

Ayrıca ilçedeki operasyonların da devam ettiği bildirilirken, hendek ve barikatlara yönelik müdahale sırasında bir eve de bomba isabet etti.

Başak, Nuh, Cudi ve Barbaros mahallelerinde hendek ve barikatlara karşı müdahaleler devam ediyor. Çatışmalar esnasında Mesut Balaman adlı bir kişinin evine bomba isabet etti. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı evde maddi hasar meydana geldi. Bombanın cinsi hakkında ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. İlçe merkezinde çatışmalar devam ediyor.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir