• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Ehliyette `1 Ocak` çileye dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sürücü sertifikası almış ancak 1 Ocak 2016'dan önce bunu sürücü belgesine dönüştürmek isteyenler, Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne adeta akın ediyor.  Uzayan kuyruklar nedeniyle sıra alamayan bazı vatandaşlar ise gece yarısından itibaren gelerek verilecek sıra numarasını bekliyor.

Daha önce sürücü kurslarına müracaat edip sertifika almaya hak kazanan sürücü adaylarının stajyer ehliyet uygulamasına kalmamaları için 31 Aralık 2015 tarihine kadar Trafik Tescil Bürolarına başvurarak ehliyetlerini almaları gerekiyor. “Stajyer Sürücü” uygulamasına takılmamak için sabahın erken saatlerinde Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gelen sürücü adayları ise işlem yaptırmaktan çok dışarıda kendilerine verilecek sıra numarasını alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar ise çareyi gece yarısı gelerek girişte beklemekte buluyor.

Ehliyetini almak için günlerce sıra bekleyenler bile var

İki gün üst üste gelip sıra alamadığı için gece yarısından itibaren Trafik Tescil Şube Müdürlüğü önünde beklediğini ancak buna rağmen 200`den sonraya sıra alabildiğini ifade eden Ahmet Çiçek, durumdan şikâyet etti. 1 Ocak 2016 tarihine kadar ehliyet almak için müracaat edilmemesi durumunda stajyer sürücü uygulamasına kalacağını dile getiren Çiçek, kendisi ile aynı durumda olanlar için sürenin uzatılması gerektiğini savundu.

Sabah erken saatlerde geldiğini ancak önünde yüzlerce kişi olmasından dolayı sıra alamadığını ifade eden Selma Yavuz da duruma isyan etti. Bayan olduğu için gece gelemediğini bu yüzden sıra alamadığını dile getiren Yavuz, “Son güne kalıp stajyer sürücü olmamak için ehliyetimi almaya geldim ancak sıra alamıyorum. Yoğunluktan dolayı sistemin çöktüğü ve işlem yapılamadığı söyleniyor. Benim gibi ehliyet almaya hak kazanmış on binlerce sürücü adayı var, bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” diye konuştu.

“Haklarımız 1 Ocak`tan sonra da korunsun”

Ehliyet almaya hak kazananların haklarının, 1 Ocak 2016 tarihinden sonra da korunması gerektiğini ifade eden Fatih Aslan ise, "Günde 250 kişiye sıra veriliyormuş. Ben ancak 200`den sıra alabildim. Bugün sıranın bana gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Yılsonuna kadar ehliyetimizi alamadığımız takdirde sertifikalarımızın sil baştan olacağı söyleniyor, bir belirsizlik var. Bu konuda mutlaka yetkililer bir çözüm üretmeli.” ifadeleriyle endişesini dile getirdi.

“Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz”

Ehliyetini alabilmek için Trafik Şube Müdürlüğü önünde sabahlayan yüzlerce kişinin olduğuna dikkat çeken sürücü adaylarından Murat Demir da, “Bu soruna bir çözüm bulunmalı, gerekirse uygulamanın süreci uzatılmalı diye düşünüyorum. Bizim tek isteğimiz bir an önce ehliyetimizi alabilmek. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

Öte yandan; ‘uzayan kuyruk ile işlemler geç yapılıyor` şeklindeki tepkileri sorduğumuz Adana Trafik Tescil Şube Müdürlüğü görevlileri, bu sorunların yoğunluktan kaynaklandığını belirttiler. Sürücü sertifikası alanların ehliyet almak için yılın son haftalarını beklemeleri sebebiyle ülke genelinde bu tür sıkıntılar oluştuğunu vurgulayan görevliler, vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alınması gerekliliğini de ayrıca dile getirdiler. (Ayhan Kaya - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir