• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
HÜDA PAR esnafın sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, yaşanan çatışmalar nedeniyle Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki dükkânlarını terk edip diğer ilçelere yerleşen esnafı gezerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcısı Metin Turan, İl Sekreteri Ercan Şenol ve partililerden oluşan bir heyet, Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde bulunan esnaf ile çatışmalardan dolayı Sur ilçesindeki dükkânlarını bırakıp diğer ilçelere taşınan mağdur esnafı gezerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaşanan kaos ortamının en büyük mağdurlarından olan Diyarbakır esnafı, iflasın eşiğine geldiklerini ve ödeme yapamaz durumda olduklarını ifade ederek yaşan çatışmaların kendilerine olumsuz yansımalarını anlattılar.  

“Hendek siyasetine halk destek vermemiştir, çünkü halkın faydasına değildir”

Ziyaretlerde esnafın sıkıntısını dinleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, çatışmalı ortamın tek mağdurunun halk olduğunu ifade ederek, “Biz parti olarak defalarca çatışma ortamına gidilmeden diyalogla sorunların çözülmesi için çağrılarda bulunduk. Fakat ne yazık ki sesimizi ya duyuramadık ya da duyulmak istenmedik. Hendek siyasetine halk destek vermemiştir, çünkü halkın faydasına değildir. Halkın destek vermediği bir şeyi ısrarla sürdürmek ne kadar doğru olabilir ve bununla nereye varılabilir? Halkın destek vermediği bir şey kesinlikle ilerleyemez ve amacına ulaşamaz.” dedi.

“Devlet de PKK de bu siyasetten vazgeçerek halkın maslahatı için hareket etmelidir”

Çatışmaların son bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “Devletin de PKK`nin de bu siyasetten vazgeçerek halkın maslahatı için hareket etmeleri gerekir. PKK`nin şehir merkezlerindeki çatışmaya son vererek silahlı unsurlarının ülke dışına çıkarması, askerlerin kışlaya polislerin de karakollara çekilmeleri, hükümetin de Kürt meselesi için ivedilikle adım atması gerekir.”

HÜDA PAR heyeti ardından, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Akkul ile de görüştü. Başkan Akkul, çatışmaların kuyumcular da dâhil olmak üzere bütün esnafı ciddi anlamda mağdur ettiğini dile getirdi.

“Halkımız huzur istiyor”

Üretim yapamamaktan şikâyet eden Akkul, “Düğün sezonundayız, gelinler geliyor altın istiyor fakat biz kendilerine altın veremiyoruz, çünkü üretemiyoruz. Bununla birlikte Sur ilçesinde yaklaşık 150 kuyumcumuzun hepsi şu anda mağdurdur. Oradaki çatışma ortamı ister istemez diğer ilçelerdeki esnaflarımızı da mağdur ediyor. Bütün siyasilerden beklentimiz, bir an önce bu çatışmalı ortamın sona erdirilmesi için girişimlerde bulunmalarıdır. Halk artık bıkmış; hendek, çatışma, kaos, kan, silah istemiyor. Halkımız huzur istiyor.” şeklinde konuştu.

Hem yaşanan çatışmalar hem uygulanan sokağa çıkma yasağı ve HDP/DBP`nin eylem çağrılarıyla sık sık kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf, artık yeter diyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir