• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Alimlerden yılbaşı ve `milli` piyango uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan yılbaşı ve bu münasebetle yapılan haramlara dikkat çeken alimler, İslam`a ters olan bu tür kutlama ve haramlardan Müslümanların kesinlikle uzak durması uyarısında bulundu.

Âlimler ve Medreseler Birliği İttihad`ul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek, Müslümanların yılbaşı kutlamalarından uzak durup, o geceyi bir muhasebe gecesi yapması gerektiğini söyledi.

Allah`ın razı olmadığı bir şekilde toplumda yılbaşı hazırlığının yapıldığını söyleyen Şimşek, “Yılbaşı kutlamasının kesinlikle Müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur. Bu tamamen Hıristiyanlığın bir geleneğidir. Hatta yılbaşı kutlamasının Hıristiyanlıkta da yeri yoktur. Yılbaşında yapılan bütün günahlar, sözde Hz. İsa`nın doğumu için yapılmaktadır, bu bir çelişkidir. Bizim yılbaşımız, hicri yılbaşıdır. Peygamberimizin Mekke`den, Medine`ye hicret ettiği tarihtir. Dolayısıyla bizimle alakalı olmayan böyle bir geceyi bizim ihya etmemiz asla inancımıza bağdaşmaz. Peygamberimiz, ‘her kim ki kendisini bir kavme benzetirse o, onlardandır` diyor.” şeklinde konuştu.

Devletin eliyle yılbaşı münasebetiyle büyük bir kumar oynatıldığına dikkat çeken Şimşek, “Milli Piyango kesinlikle haramdır. Allah Kur`an-ı Kerim`de, kumarın bütün çeşitlerini haram kıldığı gibi günümüzdeki milli piyango, spor toto, iddia gibi bu çekilişleri de haram kılmıştır. Son zamanlarda otaya çıkarılan kumar çeşitlerinin hepsi haramdır. Milli piyangodan gelen para kesinlikle haramdır. Aynı şekilde yılbaşı niyetiyle yapılan eğlenceler, hediyeleşmeler İslam`a terstir. Müslümanların kesinlikle bundan uzak durması lazımdır. Devlet bunu desteklese de bu, haram olmaktan çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

Bir Müslüman`ın yılbaşında yapması gerekenler

Müslümanların yılbaşını nasıl geçirmesi gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Şimşek, şu ifadelere yer verdi: “Eğer ki, yılbaşı Hz. İsa`nın doğum yıldönümü ise o geceyi bir Peygambere yakışır şekilde ibadetle geçirmemiz gerekir. Bu geceyi kumarla, içkiyle, zinayla kutlayanlara inat, bir Müslüman yılbaşı gecesini bir muhasebe gecesi yapmalıdır. Bir yılda yaptığı günahları gözünün önüne geçirip, tövbe etmelidir. Yapması gereken Salih amelleri yapmaya çalışmalı. Yeni bir yıla girerken, o hataları yapmamak için kendisine bir program çıkarmalıdır. İnadına yılbaşı gecesini bizler; ibadetle, zikirle, tefekkürle, tövbeyle bunu ihya etmemiz lazım. Diğer insanlar gibi haram bir şekilde bir peygamberin doğumunu kutlamak, asla inancımızla bağdaşmıyor. Bundan uzak durmamız ve nefis muhasebesini yapıp, kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Adeta haramda yarışan televizyonlarımızı yılbaşında kapatalım ve o geceyi Müslüman`a yakışır bir şekilde değerlendirelim.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir