• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
İran ve CIA `Uydu Casusluğu` Projesinin Sonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
Amerikan Christian Science Monitor gazetesi İran`ın Amerikan casus uçağının nasıl ele geçirdiği konusunda bir rapor yayınladı. Adının açıklanmasını istemeyen bir istihbarat yetkilisine dayandırarak hazırlanan rapor; İran`ın CIA uydu casusluğu projesini sekteye uğrattığı gerçeğine yer veriyor. 
 
Amerika, bu tür silahları stratejik olarak görüyor.  Çünkü bu tür silahlar, düşmanlarına karşı Amerikan`ın en büyük kozu niteliğindedir. Bu nedenle İran`ın bu uçağı düşürmesi Amerikan`ın elindeki kozu kaybetmesi anlamına geliyor.
 
Gazetenin yayınladığı rapor, İran`ın bu uçağı nasıl düşürdüğü ihtimalerine de yer veriyor. İran`ın, lazer ışınlarıyla ve CBS kullanarak önce uçağın rotadan çıkmasını sağladığını, daha sonra da düşürdüğünü ifade ediyor.
 
Şaşkınlığını gizlemeyen sözkonusu yetkili; İran`ın bu yöntemle uçağın rotadan çıkmasını sağlaması belki anlaşılabilir bir şey, ama rotadan çıkmış olan bu uçağı nasıl olur da kendi topraklarına indirebildiği, gerçekten anlaşılır değil.
 
Rapor, İran`ın "Kimliğini kaybetme" anlamına gelen "Esbofing" teknolojisini kullanarak önce uçağın beynini karıştırdığını, daha sonra da topraklarına indirmeyi başardığını ifade ediyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir