• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Batman Gümrük Müdürlüğünden ihracatçılara çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gümrük İl Müdürü Metin Avcı, yaptığı açıklamada, Batman`daki ihracatçıların tüm gümrük işlemlerini Batman Gümrük Müdürlüğünde yapabileceklerini söyledi.

Batman Gümrük İl Müdürü Metin Avcı, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Batman`da 2007 yılında ihracat rakamlarının yaklaşık 6 milyon dolar iken, 2014 yılında bu rakamın yaklaşık 35 milyon dolara çıktığını söyleyen Avcı, “İhracat yaklaşık olarak 6 kat artmıştır. Günümüzde zenginleşmenin yolu ticaretten geçiyor. Bunun içindir ki zenginleşmenin birinci yolunun illerin dış ticaret hacimlerini arttırmak ve dışarıya mümkün olduğundan fazla mal satmak ve dış ticaret fazlası vermektir. Batman coğrafi olarak göz önünde bulundurulduğunda dış pazara yakınlık açısından çok stratejik bir yerdedir. Batman`ın dış pazarlara yakınlığı ve komşu ülkelere kavşak noktada olmasından dolayı gümrük müdürlüğünün Batman`ın geleceği için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bunun içindir ki artan ihracat rakamları ve artan işlem hacmine paralel olarak mevcut gümrük müdürlüğümüzün saha yetersizliğinden dolayı işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yürütülebilmesi için yeni bir binaya ihtiyaç duyduk.” ifadelerini kullandı.

Batman için yeni gümrük binasının büyük gereklilik olduğunu vurgulayan Avcı, devamında şöyle dedi: “Batman`daki ihracatın hemen hemen tamamının Organize Sanayi Bölgesindeki üreticiler tarafından gerçekleşiyor. 2023 yılı için ortaya konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilmesi adına sanayicinin işinin kolaylaştırması büyük önem taşıyor. Yeni gümrük müdürlüğü hizmet binasının sanayiciye zaman tasarrufu da sağlamasının yanı sıra gümrük işlemleri için kent merkezinden geçmek zorunda kalan ağır tonajlı araçların neden olduğu trafik yoğunluğu da azaltılacak.”

“Yeni hizmet binası büyük önem taşıyor”

Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının yapımı için 8 bin 434 metrekarelik alanın tahsis edildiğini söyleyen Avcı, hizmet binasında idari bina ve eklentilerinin yanı sıra TIR parkı, kaçak eşya ambarı yerlerinin de bulunacağını ifade etti. Avcı, “2023 yılında gerçekleşecek ihracat hedeflerine ulaşma noktasında en önemli kalkınma kaynağımız ihracat, ihracatta ise en büyük destekçilerin sanayicilerdir. Batman organize sanayi bölgesinde yeni yapılacak hizmet binası gerek Batmanlı sanayicilere gerekse çevre il ve ilçelere büyük bir katkı sunacağı kesindir. Bizde bakanlık olarak belirlediğimiz misyon ve vizyonumuzla da en kolay ve en güvenilir ticaretin yapıldığı ülke olmayı arzuluyoruz. Bakanlığımız bunu gerçekleştirmek adına artık gümrüğü sanayicimizin ayağına getirmiş durumda olacak. Bu da bakanlığımızın vizyonu ve özellikle sanayicimize verdiği değeri ortaya koyuyor. Bu anlamda Batman Organize Sanayi Bölgesine yapılacak yeni hizmet binası büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Batman güçlü bir ekonomiye sahiptir”

2016 Temmuz ayı itibarıyla yeni hizmet binasının faaliyete geçeceğini dile getiren Avcı, “Batman güçlü bir ekonomiye sahiptir. Yeni yapılacak gümrük müdürlüğü hizmet binasının hizmete girmesi ile dış ticaret rakamlarının daha da fazla artacaktır. Binamız tamamlandıktan sonra bütün gümrük işlerini daha kapsamlı bir şekilde yapabilecek ve herkese hitap edebilecek bir duruma gelecektir.” dedi.

Batman Gümrük Müdürlüğü olarak ihracat konusunda bütün işlemleri yaptıklarını hatırlatan Avcı, son olarak şu bilgilere yer verdi: “Çoğu işadamı Batman`da Gümrük Müdürlüğü`nün faaliyette olduğunu bilmiyor. Batman`da ihracat konusunda bütün işlemleri yapıyoruz. İhracatçıları da bu vesile ile sizin aracılığınızla bir daha duyuruyoruz. İnşallah yeni hizmet binamızın faaliyete geçmesi ile Batman`ı ihracatta önemli bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Batman`a yapılacak yeni gümrük binasının Batman için bir ayrıcalıktır. Gümrük binamızın hizmete girmesi ile mevcut bina ile organize sanayi bölgesi arasında ki 20 kilometrelik mesafenin sona erecek olmasından dolayı gereksiz zaman kayıplarının önüne geçileceği bununda işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlanacaktır.”(M. Sait Çelik- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir