• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Siirt turizmine 3 milyon Avro bütçe ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Turizmini Geliştirme Projesi başlangıç, imza ve yer teslimi, Kültür Merekezi ve Tillo ilçesinde düzenlenen törenlerle start aldı.

Kültür ve inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan Siirt için, Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığında desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde yaklaşık 3 milyon Avro (9 milyon 150 bin TL ) bütçe ayrıldı.

Proje ile Siirt'te turizmi geliştirme amacıyla sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması hedefleniyor.

Siirt Kültür Merkezinde yapılan tören, Proje Koordinatörü Erol Avcı tarafından projenin sunum eşliğinde yapılan tanıtımı ile başladı.

Törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlık temsilcisi Enver Yalçın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, ve halk katıldı.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, “İlimizin bacasız sanayii sektörü olan turizmin, gelişimine önemli ölçüde kalıcı olarak katkıda bulunacak projenin ayrıntılarını arkadaşlarımız anlatılar. Geçekleştirilecek olan proje, yine Tillo`da yapılacak olan “Seyir Cam Terası”, il merkezimizdeki “Rasil Hacar Mesire Alanı”, “Tillo Tabita Parkı”, projesi ve diğer projelerin yanında en büyüğü ve kapsamlısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Siirt Kültür Merkezinde yapılan tören, Proje Koordinatörü Erol Avcı tarafından projenin sunum eşliğinde tanıtımı yapıldı.

Proje koordinatörü Erol Avcı,“Proje kapsamında Tillo'yu ziyaret eden turistlerin kullanacağı tesisin yapımı ve yenilenmesi, şehrin atmosferine ve çevre düzenlemesine uygun olarak sokak ışıklandırmalarının yapılması, bazı sokak ve meydanların restorasyonu, Tillo'daki türbe ve mezarlıkların bulunduğu bölgeyi çevreleyen duvarların onarılarak düzenlenmesi, bilgi ve yönlendirme levhaları ile işaretlerinin yerleştirilmesi ekinoks günlerinde etkinliklerin düzenlenmesi ve çeşitli aktivitelerle desteklenmesinin sağlanacağını dolayısıyla Tillo'nun binlerce yıllık öyküsü, bütüncül bir yaklaşımla kentin önemli tarihi ve kültürel varlıklarına dikkat çekilerek yeniden yazılacaktır.” dedi

Tillo`daki tarihi ve kültürel mekânların gezilmesi ile tören sona erdi. (Muhammed Dayan- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir