• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Siirt`teki mültecilere yardım dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Siirt Valiliği koordinesinde düzenlenen ziyaret ve yardım programına, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık İl Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan, Göç İdaresi ve Kızılay çalışanları katıldı.

Vali Yardımcısı Taşkın Başkanlığındaki heyet, Ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle ülkemize ve bir kısmı da Siirt`e sığınan Suriyeli, Afganlı ve Irak`tan gelen mülteciler ziyaret edilerek, gıda, giyim ve çeşitli ayni yardımlarda bulunuldu. Çocuklara da çikolata ve çeşitli oyuncaklar dağıtılarak, sevindirildi.

Göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla Uluslararası Göçmenler Günü`nün kutlandığını kaydeden Vali Yardımcısı Taşkın, ilimizde bulunan mültecilere bütçe imkânlarımız dâhilinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kızılay gibi yardım kuruluşları ile Hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları ile çeşitli yardımlar yapıldığını  söyledi.

Siirt Kızılay Başkanı Yener Tanık ise, Valilikle işbirliği içinde Mülteciler başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi ailelere yardımların devam edeceğini belirtti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir