• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
"İnsanlığın bu gün onun örnekliğine ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed (sav)`in kutlu doğumu münasebetiyle açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İslam coğrafyasının zor dönemlerden geçtiği şu günlerde peygamberin hayatından alınması gereken çok önemli derslerin olduğunu vurguladı.

Günümüz Müslümanlarının en büyük sıkıntısının hala Allah Resulünü gereği gibi tanımamak olduğuna vurgu yapan Çelik, insanlığın onun örnekliğine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Onun güzelliklerinden hayatımıza güzellikler katma imkanı verdi

İslam âleminin Mevlid kandilini tebrik eden Çelik, “Allah`a (c.c) hamdolsun ki, bizi bu yıl da alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümüne ulaştırdı. Onu bir kere daha anma ve anlama, Onun güzelliklerinden hayatımıza güzellikler katma imkanı verdi. Mevlid kandilinin insanımız başta olmak üzere ülkemize, Gaziantep`imize, ailemize ve nefsimize hayırlar ve güzellikler getirmesini, bir uyanış, anlayış ve idrake vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İnsanoğlunun tarih boyunca her zaman bir örneğe ihtiyacı olmuştur

İnsanoğlunun tarih boyunca her zaman bir örneğe ihtiyacının olduğunu belirten Çelik, “Sevgili Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bu nedenle bizim hem kendimizle olan ilişkilerde, hem aile ilişkilerinde ve hem de toplumsal ilişkilerde ve aynı zamanda kendi dışımızdakiler ile bir nizam, intizam, yol ve örnek takip etmeliyiz. İnsanlar yaratıcı değildir. İnsanlar örnek alıcıdır. İnsanlar taklit edici ve tekrar edicidir. İnsanoğlunun tarih boyunca her zaman örneğe ihtiyacı olmuştur. Allah (cc) mükemmel ve şerefli bir şekilde insanı yaratırken, ona hayatını güzel, barış ve huzur içerisinde amaç ve gayeli bir şekilde yaşaması için örnek şahsiyetler göndermiştir.” ifadelerini kullandı.

Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin yıldönümünün Müslümanlar tarafından yıllardan beri kutlandığını aktaran Çelik, “Önemli olan sadece anma değil, anmadan anlamaya düsturu ile Kutlu doğum etkinlikleri de düzenlenmektedir. Bu tür günler süren programlarla onun sevgisini, örnek hayatını, faziletini ve erdemini paylaşma yoluna gitmişizdir.” şeklinde konuştu.

Özellikle içinden geçtiğimiz şu sancılı sürecin göz önüne alınarak Peygamberin hayatından alınması gereken çok önemli dersler olduğunu vurgulayan Çelik, “Onun güzel ahlakıyla hayatımızı anlamlandırabildiğimiz ölçüde yaptığımız işler bir anlam kazanacaktır. Peygamber efendimiz bütün güzel faziletleri kendi örnek hayatında toplamış ve bunu bizzat yaşayarak bize emanet etmiştir. Onun hayatı bize emanettir. Onun hayatına baktığımız zaman başta tevazuyu görüyoruz. O bir peygamber olmasına rağmen insanların içerisinde sıradan bir insan gibi yaşamıştır.” diye konuştu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir