• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
`Laboratuarımız 2 Yıldır Açık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- 7 Aralık 2011 tarihinde ajansımızda yayınlanan `Öğrencilerden laboratuar talebi` adlı haber üzerine Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, basın açıklaması düzenledi.
Açıklama öncesi gazetecilere meslek yüksek okulu bölümlerine ait laboratuarları gezdiren Baydaş, öğrencilerin böyle bir açıklama yapmalarındaki nedeni yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sebeplere bağladı.

MESLEK YÜKSEK OKULLARIMIZI LABORATUARSIZ BIRAKMADIK
Bingöl Üniversitesi`nin yeni olmasına rağmen hızlı bir şekilde geliştiğini hatırlatan Baydaş, Yalnız üniversitemiz meslek yüksek okulundan ibaret değil. Üniversitemiz bünyesinde 5 fakülte, 4 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okul ve 3 tane endüstrimiz var. Çok yoğun bir gelişim içerisindeler. Ayrıca bunların yanında birkaç tane daha fakülte talebimiz olacak. Bu gelişim içerisinde elbette ki bazı sıkıntılarımız olacaktır. Her şeyden mükemmel olduğumuzu söyleyemeyiz. Sıkıntılara rağmen meslek yüksek okullarımızı laboratuarsız bırakmadık" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ LABORATUAR GÖRMEDEN MEZUN ETMEK İSTEMİYORUZ
`Elektronik Haberleşme Bölümü öğrencileri aldıkları eğitimi pratiğe dökecekleri laboratuar istedi` konulu habere de değinen Baydaş, öğrencilerin gazetecilere yaptığı açıklamanın yanlış nedenlerden kaynaklandığını söyleyerek, "Geçen gün öğrencilerimizin `laboratuar görmedik` gibi bir haberleri vardı. Zannedersem yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Oysaki laboratuarımız 2 yıldır mevcut ve açıktır. Olan laboratuarlarımızı günden güne geliştirdiğimiz için bir takım eksiklikler olabilir. Eksiklikleri de tamamlıyoruz. Elektronik Haberleşme bölümüne ait laboratuarımız çok modern bir laboratuardır. Laboratuarlara ait cihazları 2009 yılından buyana temin ettik. Bir laboratuar için sadece 150 bin TL bir bütçe aktarıldı. Biz öğrencilerimizi laboratuar görmeden mezun etmek istemiyoruz. Bu da bizim birinci önceliğimizdir. Öğrencilerimizin bir takım beklentileri var. Biz öğrencilerimizin bu beklentilerini kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30459.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30460.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30461.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir