• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
`Milli Piyangoya eski ismi verilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rize`nin en kalabalık alanları ve caddelerindeyüksek sesli müzik eşliğinde oynatılan şans oyunlarına vatandaşlar tepki gösterdi. 

Halkın harama teşvik edildiğini ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, şans oyunlarının haksız kazanç olduğunu ve bunun haram olduğunu ifade ettiler.

Çekiliş ve şans oyunları haram olduğunu söyleyen Muhammed Şerif Keskin adlı vatandaş, "Milli piyango ve şans oyunlarının satışını gerçekleştiren kişiler bizi günaha teşvik ediyorlar, ama o onların günahlarıdır. Adamlara milli piyangonun haram olduğunu söylediğimde beni duymazlıktan geliyorlar ama hemen yanımdaki bilet ne kadar dediğinde hemen cevap veriyorlar. Bu duruma biran önce son verilmeli. Çünkü bu durum haram olduğu gibi toplumu da yozlaştırmaktadır. İslam kimliğinden uzaklaştıran etkenlerden biri oluyor. Lütfen bu rezilliğe biran önce son verilmeli." şeklinde konuştu.

Yunus Emre Demirağ adlı vatandaş ise,, "Bu işi gerçekleştirenlerin ve sebep olanların büyük bir günahın içinde. Hem kendilerine ve hem de kendilerinden alışveriş yapan insanlara zarar veriyorlar. Ayrıca bu haramın ismine de "Milli" denilmesi de ayrı bir sorun. Milli Piyango 1926-1939 tarihleri arasında ismi "Tayyare Piyangosu" olduğunu "Milli" ibaresi yerine eskisi gibi "Tayyare" ibaresi konulmasını istiyoruz. "Milli isim takısının bu tür şans oyunlarına takılması bizleri rahatsız etmektedir. Milli piyangoyu aslında kanıksadığımız için pek rahatsızlık duymuyoruz ülke olarak, çünkü bizlere alıştırmışlar. Artık bazı şeyleri öğrenip onları değiştirme zamanı geldi ve geçti bile. Diyanet tarafından camilerde Cuma hutbelerinde  de bu konu dile getirmeli ve milli eğitim tarafından da okullarda şans oyunların haram ve günah tarafı  iyi anlatılmalıdır." ifadelerini kullandı. (İlyas Tunç-İLKHA)  






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir