• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
 Elazığ'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ’da gelecek vadeden sektörlerinin başında gelen mermercilik sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen projede, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 60 kursiyere, KOSGEB Destekli Katılım Belgeleri  verildi.

Sertifika töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, istihdam alanları oluşturmanın önemine vurgu yaparak, “Elazığ maden açısından çok zengin bir ildir. Türkiye’nin mermer rezervinin yüze 8’i Elazığ’dadır. Elazığ bu alanda ne kadar teknolojiyi kullanır, ne kadar iyi imalat yaparsa bu önemli madeni o kadar iyi değerlendirmiş olur.” Dedi.

Bu eğitime katılan kursiyerlerin eğitim sonrası işyeri açmaları halinde KOSGEB tarafından 100 bin TL’ye kadar destek alabileceklerini, buna ilaveten devletin iş kurmak isteyen gençlere 50 bin TL destek verdiğini hatırlatan Başkan Yanılmaz, “Hangi şehirde kaç kişi bu parayı daha çok alırsa, o para o şehrin kasasına girmiş olacak. Bu paradan tüm şehir faydalanmış olur. Dolayısıyla eğitimlerin ardından hepiniz kendi işinizi kurmak için çalışmalısınız. Her işin başarı oranı, sizin o işi sahiplenmesine bağlıdır.” şeklinde konuştu.

Başkan Yanılmaz konuşmasının ardından projeye katkı sağlayan KOSGEB yetkililerine plaket verirken, eğitime katılan kursiyerlere de KOSGEB Destekli Katılım Belgesi verdi.

Öte yandan Kalkınma Bakanlığı SODES Projesi kapsamında Elazığ’da kabul edilen 23 proje arasında ilk sırada yer alan ‘Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz Projesi’ kapsamında başlatılan ve 6 ay sürecek olan eğitimlerin 2. etabı olan Pazarlama ve Satış Teknikleri Kursu, 24 Aralık 2015’te başlayacğı belirtildi. (Sinan Bilici-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir