• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Yıkılmayan gecekondular mahalleliyi tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye`nin Yakubiye Mahallesinde bir yıldan beridir kentsel dönüşüm adı altında yıkılması kararlaştırılan gecekondular yıkılmayı bekliyor. Bu durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce giderilmesini istiyor. Yarı yıkılmış evlerin hırsızların ve madde bağımlıların meskeni haline geldiğini söyleyen halk, geceleri dışarı çıkamadığını, bu durumdan son derece rahatsız olduklarını belirttiler.

Hırsızın, madde bağımlıların uğrak yeri haline gelen bu mahallenin bir an önce bitirilmesini isteyen mahalle sakini Mehmet Özdemir, “Büyükşehir Belediyesi Tarafından insiyak edilmiş bir alandır. Kentsel dönüşüm adı altında yıkılması planlanan bir projesi vardı. Bu proje etrafında bazı evleri yıktı gördüğünüz gibi daha sonra diğer evleri bıraktı. Burası hırsızın, balicinin, esrarcının yuvası haline dönüştü. Hemen hemen burada hırsız girmeyen ev kalmadı. Bizim Büyükşehir Belediyesinden isteğimiz ya kentsel dönüşüm yapacaksa doğru dürüst yapsın. Bir yeri yaptıktan sonra diğer yere başlamasın işini sağlam yapsın.” dedi.

“Bir yıldan beridir halen belediyede para yok deniliyor.”

Yıkımı yapılmış yapıların temizlenmediğinden dolayı kazalara sebebiyet verdiğini belirten Özdemir, “Geçen günlerde komşumuzun çocuğu harabeden düştü. Hem ayağı hem de kolu kırıldı. Biz bunların olmasını istemiyoruz. En azından yıkıldıktan sonra temizlensin ve pislik bırakılmasın. Bu yıkım yaklaşık bir yıl oldu ve geçti. Bir yıldan beridir halen belediyede para yok deniliyor. Milleti bu şekilde avutuyorlar. Bizim Büyükşehir Belediyesinden isteğimiz kendi mahallesi olsa bu pisliği kabul eder mi? Burada bir yıkıntı var. Geliyorlar esrarı, eroini çekip gidiyor. Her şey bu şekilde göz önündedir. İsteğimiz buraya bir çekidüzen verilmesidir.” şeklinde konuştu.

Molozların kaldırımlarda kaldığını söyleyen mahalle sakini Muhammed Siyah, “Bir yıldan beridir gelip yıkmadılar, yıkılan molozlar hep kaldırımda kaldı. Kaldırımda kalınca çocuklar hep yol ortasında oynamak zorunda kalıyor. Bu da kazalara sebebiyet veriyor. Bu mahalle biraz sahipsiz, muhtar kendi işinde, belediye kendi işinde, kime gidersek gidelim para yok deniliyor.  Büyükşehir Belediyesinden rica gelip yarım saatliğine burada yaşasın. İnanın çamurdan, eroinden, esrarcılardan geçilmiyor.” diyerek sitemde bulundu.

“Bize ‘bu proje bizim değil büyükşehir belediyesinin projesidir` diyorlar”

Gece işçisi olduğu için aklının sürekli evde kaldığını, hırsızın ve madde bağımlıların evine girip girmediği konusunda sürekli endişe yaşadığını aktaran Siyah, “Eyyübiye belediyesine müracaat ettiğimiz ‘bu proje bizim değil büyükşehir belediyesinin projesidir` diyorlar. Yakubiye halkı olarak kaç defa müracaatta bulunduk, beyaz masaya, emniyet müdürlüğüne bile gittik. Her gittiğimizde para yok dediler. Belediyeye gelen para ağaca, çiçek ekmeye, yaz kış yolları sulamaya veriyorlar. Mesela bu Yakubiye bölgesinde bir ağaçlandırma çalışması oldu. Aradan bir müddet geçti hepsini kaldırdılar, sonra refüj yaptılar. Onu da belli bir süreden sonra kaldırdılar. Daha sonra ışıklandırma yapacaklarını söylediler lakin bir yere kadar yaptılar ve bıraktılar.” ifadelerini kullandı.

Gece dışarı çıkmaktan korktuklarını, belediyenin derhal bu sorunları halletmesi gerektiğini söyleyen mahalle sakini Hasan Kılıç ise “Bir yıldan beridir yıkılması planlanan bu yerlerden dolayı korkuyoruz. Geçenlerde ablam vefat etmişti. Taziyesine gidemedim. Burada aileme bir şey olur korkusuyla bir bekçi koyduk, yarımız gitti yarımız kaldı.” Diye konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir