• DOLAR 32.451
  • EURO 34.505
  • ALTIN 2470.707
  • ...
`Türkiye israil anlaşması Filistin halkına ihanettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi ve Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik`in ‘İsrail bizim dostumuzdur` açıklamasına bir tepkide mavi Marmara gazilerinden geldi.

Mavi Marmara gazileri,  Ömer Çelik`in  ‘İsrail bizim dostumuzdur` açıklamasına tepki göstererek,  İsrail,  Filistin ve Türkiye halkının asla dostu olmayacağına dikkat çektiler.

Mavi Marmara olayında kendisine 9 kurşun isabet eden Gazi Mehmet Ali Zeybek, kardeşlerini katleden ve üzerlerine bombalar yağdıran İsrail`in asla Müslümanlarının dostu olmadığını, ancak iman edenlerin mazlumlara sahip çıkanların ve zalimlerden yana olmayanların dost olacağını söyledi.

“Türkiye İsrail`le anlaşırsa çok büyük bir yanlış yapar”

Mavi Marmara katılımcılarının temelinde Gazze ablukasının kaldırılması olduğunu belirten Zeybek,   “O yüzden verilecek olan tazminatta bizim için bir anlam ifade etmiyor. Gelinen son süreçte ise devlet ve İsrail ne yaparlarsa yapsın hak sahibi kesinlikle mavi Marmara katılımcılarıdır. Dava açtığımız İsrailli 4 kişi hakkında halada herhangi bir resmi adım atılmadı. Hatta dosyaları bekletiliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın  ‘Abluka kalkmadan İsrail`le anlaşma mümkün değil`  dediğini belirten Zeybek,  “Buna rağmen abluka kalkmadan anlaşma tekrar sağlanacaksa devlet kendi söylediğini ayaklarının altına almış olacak. Türkiye İsrail`le anlaşırsa çok büyük bir yanlış yapacak. Zira Mavi Marmara`ya destek veren Hristiyanlar dahi desteklerini çekmiş olacaklar. Çünkü zalim olan İsrail`e arka çıkmış olacaklar.”  ifadelerini kullandı.

“Bu durum Allah`ı ve meleklerini üzecektir”

Ömer Çelik'in açıklamaları kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Mavi Marmara gazisi Hüseyin Solmuş ise  “Bu hadiseye bu kadar üzüldüysek şehit aileleri, Mavi Marmara misyonunun arkasında duran Gazzeli çocuklar ve

Oradaki Müslümanlar daha fazla üzülmüştür. Türkiye dış siyasetiyle Filistin davasını sahiplendiği için çok büyük bir övgü almıştı. Eğer Türkiye bunu yitirirse, siyasi çıkarlar uğruna ihanet ederse Müslümanların gönlünde olan yerini kaybedecektir. En önemlisi Gazzeli çocukların hayallerinde de bir burukluk meydana getirecektir. Korkarım bu durum Allah`ı ve meleklerini de üzecektir.” şeklinde konuştu.

Hükümettin bu tür hatalara düşmemesi gerektiğini ifade eden Solmuş daha sonra, “Hükümet Rusya ile girdiği girift noktasını İsrail'e açmaya çalışması son derece problemli bir meseledir. İsrail ve halkı asla ve asla Müslümanların dost ülkesi olmaz. Yeryüzünde iki topluluk olarak yaşayabiliriz. Devletlerarasında ilişkiler olabilir. Ama İsrail'in o gaddar devleti Müslümanların dostu olamaz. Hükümetin de derinden düşünerek ona göre kararlar alması gerekiyor. Aksi takdirde gönüllerde kazandığı yerini kaybedecektir.” İfadelerine yer verdi.

“Ablukanın kaldırılacağına çocuklar bile inanmaz”

Allah`ın İsrailoğullarını Kur'an-ı Kerim`de açık bir şekilde tanıttığını söyleyen Solmuş,  “Yahudiler çok inatçı ve haddi aşan bir toplumdur. Çocuklar üzerinde kimyasal bombaları deneyen, sahillerde top oynayan çocuklara roket ile saldıracak kadar cani bir devlet olan İsrail`in ablukayı kaldırmayacağını hükümette çok iyi biliyor. Çocuklara bile sorsanız onlar bile inanmayacaklardır.”  ifadelerini kaydetti.

Türkiye hükümetinin  'ablukayı kaldıracaklar' ifadeleri Müslümanları oyalamak olduğuna dikkat çeken Solmuş şu şekilde devam etti; “Müslümanları ve Türkiye kamuoyunu bir şekilde yönlendirip aldatmaya çalışıyorlarsa onlar bilsinler ki Müslümanlar İsrail devletini çok iyi tanıyor. Bu konuda asla bizi ikna edemeyeceklerdir. Mavi Marmara gemisine İsrail ordusunun üçte birini denize dökerek birinci derecede komandoları,  uçakları, deniz altı savaş gemileriyle etrafımızı saran İsrail`i biz o gün tanıdık. Silahsız masum insanlara acımasız bir şekilde kurşunlar yağdırdılar.”

“Ömer Çelik`in konuştuğu saate İsrail Gazze`yi bombalıyordu”

Solmuş, dün Hükümet Sözcüsü Çelik`in açıklama yaptığı saatlerde dahi İsrail`in Gazze`yi bombaladığının altını çizerek, “İsrail İslam ümmetinin basına beladır. Hükümettin bu

Çerçeveden meseleye bakması gerekir. Hükümet, 'One Munute' çıkışını muhafaza etmelidir. İfadelerini kaydetti.

“Yapılacak görüşmeler ümmete ve Filistin halkına ihanettir

İsrail ile Türkiye arasındaki bir dostluğun kabul edilemeyeceğini belirten, Mavi Marmara Gazisi Recep İdikut ise "Mavi Marmara olayından sonra biz şunu anladık, Yahudilerle Müslümanlar asla dost olamazlar. Geçici ve yüzeysel bazı anlaşmalar olabilir. Ama tarih boyunca İsrail ve Türkiye arasında bir dostluk bir kardeşlik olamaz. Çünkü bu iki halk birbirine çok uzaktır. Siyonistlerin, Müslümanları düşman olarak görmesi bu işi tetikliyor. 2010'da Mavi Marmara'da verdiğimiz şehitlerin kanı yerde kalmayacak.  Türkiye o dönemde dik durup, kendi halkını öldüren Siyonistlerin mallarına ambargo koydu. İsrail'de bunu hak etmişti."dedi.

Gazze ablukası kalkmadan özür dilenmesi bir anlam ifade etmediğini söyleyen İdikut,  “Çünkü Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidiş amacı oradaki mazlum halka faydalı olabilecek bir kapının açılmasıydı. Ablukanın kaldırılmadan yapılacak olan görüşmeler ümmete, Müslümanlara, Filistin halkına ve Mavi Marmara katılımcılarına bir ihanettir."ifadelerine vurgu yaptı.

“Hükümeti esefle kınıyoruz”

İsrail'le aynı karede bulunmanın ihanet olduğunu belirten İdikut son olarak, "Devlet yetkililerinin, İsrail'i kardeş görmelerini esefle kınıyoruz. Haksız yere şehit edilmiş 10 vatandaşı ve yaralanmış onlarca insanın yaralanmasına yol açan bir olayı hal etmeden İsrail'e aynı karede bulunmak şehitlerin ve Mavi Marmara katılımcılarına ihanettir. Bizim isteğimiz şudur,  kardeşlerimizin kanı yerde kalmasın. Gazze'de ambargo kalkmayacaksa İsrail ile aynı karede yer almanın hiçbir anlamı yoktur. Eğer böyle bir durumda anlaşma yapılacaksa hükümeti esefle kınıyoruz."şeklinde tepkisini dile getirdi.  (Yunus Sırat-Mustafa Kaynak/İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir