• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA PAR`dan `Mevlid Kandili` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın akşam kutlanacak olan Hz. Muhammed (sav)`in viladetlerinin 1490`ıncı yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Merkezi, Hz. Peygamberin tüm İnsanlık âleminin medar-ı iftiharı olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Peygamberler silsilesinin son halkası ve Rabbimizin kendisine “Habibim” diyerek meth-u sena ettiği âlemler için Rahmet olarak gönderilen Hz. Peygambere insanlık tarihi her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır.” denildi.

Hazreti Peygamberin dünyaya teşriflerinin Allah`ın insanlığa en büyük nimet ve minnetlerinden biri olduğunun unutulmaması gerektiği vurgulanan açıklamada,  günümüzde insanların içinde bulunduğu çaresiz halin de Hz. Peygamberin ahlakı ve sünnetine, örneklik ve rehberliğine, manevi önderliğine ne derece şiddetle ihtiyaç duyduğunun açık bir delili olduğu belirtildi.

Son olarak tüm Müslümanların Mevlid Kandilinin tebrik edildiği mesajda,  “Mevlid Kandilinin tüm İslam âleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” denildi. (İLKHA)

HÜDA PAR Mevlid Kandili mesajının tam metni

Yarın akşam tüm İnsanlık âleminin medar-ı iftiharı, Peygamberler silsilesinin son halkası ve Rabbimizin kendisine “Habibim” diyerek meth-u sena ettiği âlemler için Rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)`in viladetlerinin 1490`ıncı yıldönümünü idrak edeceğiz.

HÜDA PAR olarak, öncelikle insanlık tarihinin her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu Hz. Peygamberin Mevlit Kandili ‘nin tüm İslam Âleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Hazreti Peygamberin dünyaya teşriflerinin Allah`ın insanlığa en büyük nimet ve minnetlerinden biri olduğu unutulmamalıdır. Zira günümüz insanı O`nun ahlakı ve sünnetine, örneklik ve rehberliğine, manevi önderliğine ne derece şiddetle ihtiyaç duyduğu yaşanan elim acılarla ortaya çıkmıştır.

Özellikle İslam coğrafyasında ama genel olarak dünyanın birçok yerinde kan, şiddet, kanlı planlar ve savaşlar insanlığın başındaki en büyük musibet olmuş, emperyalist düzenler varlıklarını sürdürme adına kitlesel katliamlarını pervasızca yapmaktan geri durmamaktadırlar.

Tüm yaşanan bu acılara mukabil büyük elem ve ıstırap altında inleyen insanlık imdatlarına ses verecek ve tüm dünyaya hâkim olan kin, nefret ve intikam duygularını sevgi, muhabbet ve rahmete dönüştürecek o kutlu sevgilinin rahmet yüklü mesajına, ilahi merhametine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır.

Herkesçe malumdur ki peygamberi günümüze taşımak ve o`nun o kutlu mesajından payidar olmak ancak ve ancak o`nu anlamak, anlatmak ve sünnetini yaşatmak ile mümkün olacaktır.

O`nun (sav) evrensel risalesini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu yaşatmak en büyük gayemiz olmalıdır. Amacının insanlığın huzuru ve adaletin tesisi olduğu iddiasında bulunanların ise mutlaka bu çizgiye gelmesi ve bu ulvi amaçtan sapmaması gerektiğinin ehemmiyetini belirtmek isteriz.

Bu vesile ile tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik eder,  Mevlid Kandilinin tüm İslam âleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir