• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
HRW: Rusya ve Suriye misket bombası kullanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme örgütünün (HRW) Beyrut kaynaklarına göre, Suriye rejim güçlerinin ve Rusya'nın, eylül ayından bu yana muhalif gruplara yönelik büyük oranda misket bombası kullandığı belgelendi.

HRW, Rusya ve Suriye rejim güçlerinin, Suriye'deki muhalif gruplara karşı 30 Eylül'den bu yana misket bombası kullandığını açıkladı.

HRW'nin raporunda, misket bombasının Rusya ve Suriye'nin ortak operasyonlara başladığı 30 Eylül'den bu yana en az 20 defa kullanıldığı kaydedildi. 9 bölgedeki saldırılarda 35 sivilin öldürüldüğü bildirilen raporda, bunların 5'inin kadın ve 17'sinin çocuk olduğu belirtildi.

HRW'nin birkaç misket bombası kullanımını belgelediği ifade edilen raporda, bu saldırıların Duma'da ve Şam'ın banliyösünde en az 8 çocuğun ölümüne neden olduğu vurgulandı.

Raporda, Suriye'de kullanılan misket bombalarının Rusya veya eski Sovyetler Birliği yapımı olduğunun altı çizildi.

HRW'nin Acil Durumlar araştırmacısı Ole Solvang, Suriye'de sivillerin misket bombalarıyla vurulmaya devam edildiğine dikkati çekerek Suriye'nin "gelişigüzel silah kullanma" konusundaki sözünü tutmadığına işaret etti.

HRW ayrıca Rusya ve Suriye'den, Misket Bombaları Konvansiyonu'nu imzalamalarını istedi.

2011 yılından bu yana 250 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de milyonlarca kişi yerlerinden oldu, binlerce kişi de Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken yaşamını yitirdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir