• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
30 Vanlı Depremzede Aile Solhan`a Yerleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Van`da yaşanan deprem felaketinin ardından, ağır kış şartlarına rağmen yaşamlarını çadırlarda sürdürmek zorunda kalan Van ve Erciş halkına vatandaşlar kapılarını açtı.

Evlerini depremzedelere vereceklerini belirten vatandaşların bu talebi karşısında, ilçeye gidecek vatandaşları misafir etmek, vatandaşın vereceği yardımların tek elde toplanmasının sağlanması amacıyla Kaymakamlık tarafından Van Erciş Depremi Sosyal Destek Koordinasyon Komisyonunun kurulması kararlaştırıldı. Depremin olduğu bölgede çetin kış mevsimi münasebetiyle, evleri yıkılan depremzede ailelerden, ilçeye şuana kadar 155 kişiden oluşan 30 depremzede aile komisyon tarafından ilçeye götürülüp, hayırsever vatandaşlarımızın ücretsiz tahsis ettiği evlere yerleştirildi.
İlçedeki depremzedelerin her türlü sorunundan koordinasyon ekibi sorumlu olacak. Koordinasyon ekibi İlçe Vaizi Mürsel Gökdere, Solhan Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Kırım, SYDV Müdürü Recep Tan, Yazı İşleri Müdürü Saddık Yıldırım, Ulu Camii İmamı Mehmet Bingöl ve Yeşilova Mahallesi İmamı Remzi Kılıç` tan oluşmakta.

Konu ile ilgili Solhan Kaymakamlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: "Koordinasyon ekibi önce hayırsever vatandaşların tahsis ettiği evleri inceleyerek işe başlıyor. Evleri inceleyen komisyon ekibi evlerin ikamete uygun olduğuna karar verdikten sonra Van ve Erciş`le irtibata geçiyor. Van ve Erciş`ten ilçemize gelecek aileler Van ve Erciş Sosyal Destek Koordinasyon Merkezince, ilçemizdeki komisyona bildiriliyor. Komisyon gelecek aileler için evin döşemesini mahalledeki halkın desteği ve ilçe halkınca komisyonun ayarladığı depoya teslim edilen malzemelerle evin ihtiyacı karşılanıyor. Komisyon Van ve Erciş`ten gelen aileleri karşılayıp, hazırlanan evlere yerleştiriyor. Komisyon daha sonra ailenin bundan sonraki ihtiyaçlarının temini için bir kuruma teslim edilmesi işlemini gerçekleştirerek ilgili kurumun aile ile yakından ilgilenmesini sağlıyor. Bu ailelerin günlük ihtiyaçları başta komşuları olmak üzere ilçe halkı ve ailenin teslim edildiği kurum tarafından karşılanmaktadır. Aileyi alan kurumun karşılayamadığı ihtiyaçları komisyona iletmesinden sonra komisyon bu ihtiyacın karşılanmasına çabalamaktadır. Komisyon sürekli olarak Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına çalışmalar hakkında bilgi vererek depremzedelerin mağdur olmamasını hedeflemektedir. Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve psiko-sosyal ihtiyaçları komisyon tarafından ilgili kurumlarla koordineli olarak giderilmeye çalışılmaktadır. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar neticesinde, ilçemizde misafir edilen 30 depremzede aileden 15 ailenin sorumluğunu üstlenen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başarılı bir organizasyon örneğiyle dikkat çekiyor. Geriye kalan 15 ailenin ise sorumluluğu Kaymakamlık, Solhan Belediye Başkanlığı, İlçe Malmüdürlüğü ve İlçe Müftülüğünce üstlenilmiştir. Diğer kamu kurum ve kuruluşları da ayni ve nakdi yardım yapacaklarını komisyona iletmişlerdir. Bu münasebetle evini, aşını Vanlı kardeşleriyle paylaşarak duyarlılık gösteren başta ilçe halkımız, komisyon ekibimiz, kamu kurum ve kuruluşları ve emeği geçen herkes teşekkürü hak etmektedir.

Nakdi yardımlarınız için Solhan Ziraat Bankası şubesi nezdinde açılan yardım hesabı: 0499 27264369 5003. Ayni yardımlarınız için irtibat numaraları: 0535 445 94 31 0530 326 91 06-0533 614 45 82-0536 984 81 10-0542 729 30 08-0542 456 94 54."

Ali Yıldırım - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30458.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir