• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Kelhaamed Dergisi`nin 27`nci sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami, kültürel ve sanatsal dergi alanında 7`nci yılını geride bırakan Kelhaamed Dergisi, her geçen sayı mesafe kat ederek, birbirinden değerli, yenilenen yazar kadrosu ve zengin içeriğiyle 27`nci sayısıyla seçkin bayilerde okuyuculara sunuldu.

Güncel olaylara İslami bakış açısıyla yaklaşan ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan Kelhaamed, son sayısında da gündemdeki sıcak konuları ele aldı.

Kapağına, Diyarbakır`ın Sur ilçesinde yakılan Fatihpaşa Camii`yi (Kurşunlu) taşıyan dergi “Ey Milletim! Kendini zorbalara dayama” başlığıyla okuyucuların karşısına çıkıyor.

Kelhaamed`in 27`nci sayısında şiir, klasik edebiyat, tasavvuf, tarih, modern ve serbest şiir, modern hikâye vb. güncel konular hakkında önemli yazılara yer verilmiş.

Kelhaamed yazarlarından Abdusamed Hilmi “Kürtlerin Reçetesi!” başlıklı yazısıyla, Kürt halkının sorun ve çözümlerine dikkatleri Molla Mizgin ise  “Ey Milletim!” başlıklı yazısıyla Kelhamed okurlarının karşısına çıkıyor.

Dergide, Cewdet Kahraman “6-7 Ekim Şehitlerinin Ezgisi” adlı bir şiir, Nüreddin Geşkin ise “Ümmetin Hali” adlı bir yazı kaleme aldı.

Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan, geçen sayıda ele aldığı Salih Begê Hênî`nin biyografisine bu sayıda da devam ediyor. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir