• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Mardin`deki göçmenlerden Vali Koçak`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, “Uluslararası Göçmenler Günü” dolayısıyla Mardin`de yaşayan ve aralarında Suriye, Mısır, Senegallilerden oluşan yabancı uyruklu öğrencileri ve geçici koruma kapsamında bulunan göçmen misafirleri, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Aziz Altınterin ve İl Göç Uzman Yardımcıları ile kabul etti.

Vali Koçak, Tarihi Valilik makamında bir araya geldiği yabancı uyruklu misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; yaşadıkları memleketlerden başka yerlere göç eden kişilerin ve ailelerinin haklarının korunması ve onların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla daima yanlarında olduklarını ifade etti.

Vali Koçak sözlerine şöyle devam etti; “Mardinli hemşerilerimiz 2011 yılından bu yana bir ensar duruşu sergileyerek, komşumuz Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan insanlara kucaklarını açmış, sağlıktan eğitime, barınma ve sosyal desteğe kadar her alanda hayır hizmetlerinde yarışarak, tüm insanlığa örnek bir ev sahipliği sergilemişlerdir. İnanıyorum ki; Suriyeli misafirlerimiz de en kısa sürede ülkelerindeki bu iç savaş halinin sona ermesiyle yurtlarına dönerek; ülkelerinin demokrasi, kalkınma ve refahına hizmet edeceklerdir. Uluslararası Göçmenler Günü'nün tüm dünyada göç ve göçün önlenmesi konusunda farkındalık ve duyarlığın artmasına vesile olmasını temenni eder, Bu vesile ile dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış bütün göçmenlerin Dünya Göçmenler Günü`nü içtenlikle kutluyorum.”

Samimi bir sohbet içerisinde geçen görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getiren misafirler, Vali Koçak`a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir