• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
ŞEHİD RESUL EKİNCİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

1972 yılında Diyarbakır'ın Aysik köyünde dogmustur. Genellikle calışmak icin batıya gider ve bir süre oralarda kalırdı. 

Geri döndügü bir dönemde cevresindeki Islami degisimin farkına varır ve kendiside etkilenerek İslami faaleyetler içinde yer alır.

Muhammedi davet yeniden filizlendi Kürdistan`ın çorak topraklarında. Bir güneş doğdu. Karanlıklar dağıldıkça nura koşarak gelen erler coştu.

Sahabevari bir metodla, İslâm daveti ile tanışan Şehit Resul`ün hayatı tamamen değişti. Adeta ayetler Resul`ün şahsında ete kemiğe büründü. İnsanlığın bu nura ihtiyacı vardır.

Bunun kimseye zararı olmazsa gerektir. Ama gel gör ki Muhammedi sünnet gene tecelli etti. Hakkı sevmeyen ve korkunun kulları Resul`ü döndürmek için mal mülk teklif ettiler ama nafile. Bu sevdaya malın mülkün kıyasını yapanlar hep yanıldılar ve hep yanılacaklar. Eziyet etmeye başladılar. Resul davasından caymadı. İftiralarla şikâyet edilerek zindana attılar.

Bu sevda, bu iman daha da nurlanarak neşesini buluyordu Resul`ün şahsında. Bütün bunlar olmayınca feci bir şekilde şehit ettikten sonra pamuk balyasına bağlayarak nehrin dibine attılar. O pak beden dört gün nehirde kaldı.

4 gün sonra cıkarılan Sehid Resul 18 Aralik 1994'e Karakilis köyünda defnedilir.

Ve pak haliyle Rabbine döndü. Bir Resul Rabbine gitti ama arkasından yüzlerce Resul, safta yerlerini alıp sıra bekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir