• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Gaziantep`te `Namazla Diriliş` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Diva-Sen Gaziantep Namaz Gönüllüleri Platformu`nun tertiplediği "Namazla Diriliş" konferansı dün akşam saat 19.00`da Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu`nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak, ilahiyatçı Ahmet Bulut, ilahiyatçı Dursun Ali Taşçı, ilahiyatçı Urfalı Aziz Kutluay katıldı.

Açılışı İhsan Sürmeli`nin okumuş olduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan konferans daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Diva-Sen İl Başkanı Mustafa Çopursuz`un açılış konuşmasıyla devam etti.

Namaz Kılmayan Tek Bir Kişi Kalmayıncaya Kadar Bu Etkinlikler Devam Edecektir

Aziz Kutluay hoca, namaz kılmayan tek bir kişi kalmayıncaya kadar bu etkinliklerin devam edeceğini vurgulayarak, "Kur`an da hiçbir peygamberi namazsız görmedik. Adem (a.s) cennetten çıkarıldıktan hemen sonra sabah namazını kılmıştır. Peygamber efendimize pazarı pazartesine bağlayan gece risalet gelmiş olup yaklaşık 10 saat sonra ise Cebrail (a.s) gelerek Resulullah`a abdest almayı ve namaz kılmayı öğretmiştir. Peygamber`de hemen öğrendiklerini Hatice annemize öğretmiştir." dedi.

Dursun Ali Taşçı ise konuşmasında okullardaki yozlaşmalara vurgu yaparak özellikle liselerde velilerin ve öğrencilerin okul yönetimine ve milli eğitim müdürlüklerine dilekçeler vererek her lisede bir mescit açılması için çaba sarf edilmesini istedi.

İlahiyatçı Ahmet Bulut ise Müslümanların namazlarına büyük önem göstermeleri gerektiğini vurgulayarak özellikle sabah namazını camilerde cemaat ile kılınmasının değerinden bahsetti.

Konferans ilahiyatçıların kitaplarını imzalamalarıyla sonra sona erdi.

Ökkeş Korkmaz - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30456.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30457.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir