• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" projesi kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Expo 2016 Antalya Ajansının işbirliği ile Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi organizasyonun tanıtımını kırsal alana kadar duyurabilmek amacıyla kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde Eylül ayında başlatılan yarışma  sonuçlandı.

Yarışma sonucunda Batman'da 1. seçilen Emrullah Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleşen törenle, ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas'tan aldı.

Ödül tesliminde sırasında bir konuşma yapan İl Müdürü Kiyas; "Çocuklarımızda doğa sevgisi bilincini bu şekilde oluşturmaya, çevreye duyarlı bilinçli bir insan olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her çiçeğimizin bir  kültür mirasımız olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını bilmelerini amaçlıyoruz. Tarımın insan hayatındaki önemini küçük yaşlardan başlayarak fark etmelerine, ülkemizin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklara aktarılmasına olanak sağlıyoruz. Bu tür yarışmalarla, onların gözünden sevdikleri çiçekleri ve yaşadıkları doğayı görebiliyoruz.” dedi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir