• DOLAR 32.507
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2492.473
  • ...
SON DAKİKA
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 17 Aralık 2011 Cumartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: 115 Vanlı Öğrenci Bingöl`de Okuyor
Van`da meydana gelen 7.2 depremin ardından okulları yıkılan ve göç etmek zorunda kalan 115 Vanlı öğrenci Bingöl`de eğitim ve öğretimlerine devam ediyor

Bingöl Olay Gazetesi: "Hizmetlilere Memur Kadrosu Verilsin"
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Salih Kızılboğa, kamuda görevli hizmetlilere memur kadrosunun verilmesini istedi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Erken Teşhis İçin KETEM`e Başvurun!
Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi`ni (KETEM) ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Alper Çığ ile birlikte KETEM merkezine giden Vali Güvençer, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Heybet Samur ve KETEM doktorlarından, merkezin çalışma koşulları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

KETEM`in Bingöl`de 2009 yılında kurulduğunu belirten doktorlar, `Kanserde erken teşhis hayat kurtarır, taramalar kanseri önler` prensibiyle çalıştıklarını söylediler.

KETEM bünyesinde; vatandaşlar arasında farkındalık yaratmak, kanser hastalığına dikkat çekmek, taramalarla erken teşhislerde bulunup kanser olgularında tedaviyi mümkün kılmak ve eğitimlerle vatandaşları bilinçlendirmenin amaçlandığını belirten doktorlar, kanser taramasıyla, kanseri, tedavinin çok daha kolay ve etkili olduğu evrelerde yakalamak için test ve muayenelerin yapılmasının çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Askerde uyuşturucu krizine girdi
Bingöllü asker, uyuşturucuyu izne gittiğinde bir akrabasından alıp kullandığını itiraf etti. Uyuşturucuyu satan kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.
Çankırı`da vatani görevini yaparken uyuşturucu krizine girdiği öne sürülen Bingöllü asker tedavi altına alınırken, uyuşturucuyu satın aldığı kişi ise cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Çankırı`nın Ilgaz ilçesinde vatani görevini yapan Bingöl`ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı F.Ö. adlı er, görev yaptığı birliğinde uyuşturucu krizine girince revire kaldırıldı. Burada hem tedavisi yapılan hem de ifadesi alınan F.Ö., komutanlarına uyuşturucu kullandığını ve krize girdiğini anlattı.

Durumun Ilgaz Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi üzerine ifadesi alınan F.Ö., uyuşturucuyu izne gittiği Genç ilçesinde bir akrabasından alıp kullandığını itiraf etti.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: 15 Milyon 387 Bin TL`lik Yurt Yapımı
Üniversite öğrencileri için yapımına başlanan 750 kişilik Öğrenci Yurdu 15 milyon 387 bin TL bedelle anahtar teslimi yapılacak. Yurdun yapımı 450 gün sürecek.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir