• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Depremzedelere Kaymakamlıktan Yardım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Silopi Kaymakamlığı Van depremi sonrasında eğitimlerine Silopi`de devam eden 500 öğrencinin velisine 100 TL para nakit yardımı yaptı.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Ökten ilçedeki okulları ziyaret ederek depremzede öğrencilerin aileleri ile bir araya geldi. Okul yönetimi tarafından hazırlanan listede öğrenci başı depremzede öğrencilerin ailelerine 100 TL nakit yardımı yapıldı. Yardımlar sırasında öğrenci velilerine yönelik konuşma yapan Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal yapılan yardımların öğrencilerin kıyafet alınmaları için yapıldığını söyledi. Daha önceden öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldığını söyleyerek depremzede öğrencilerin diğer öğrenciler için aynı kıyafeti giymeleri için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün öğrencilerin yanında olduğunu belirten okul müdürü Sait Uysal depremzede öğrenciler ellerinden gelen bütün imkanları seferber edileceklerini sözlerine ekledi.

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız Van`dan gelen öğrencilerin eğitimlerini devam ettirmeleri için sürekli yeni projeler ürettiklerini söyledi. İlk etapta öğrencilerin kırtasiye malzemelerini giderdiklerini söyleyen Kaymakam Yıldız öğrencilerin okul kıyafetleri aldırmaları için öğrenci başına ailelere 100 Tl nakit yardım yapıldığını söyledi. İlk etapta 500 öğrenciye yardım yapıldığını ifade eden Yıldız ilerleyen zamanlarda yardımların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan yardımları alan öğrenci velileri ise yapılan yardımlardan dolayı Silopi kaymakamlığına teşekkür ettiğini söylediler.

Abit Dündar - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30454.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30455.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir