• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Filistinli Gençler Siyonistlerle Çatıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Batı Yaka`nın El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Beyt Kahil beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmada birkaç Filistinli gencin yaralandığı bildirildi.

Cuma namazından sonra işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı ve gaz bombası atması üzerine bir çok Filistinli gencin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Kaynaklar işgal güçlerinin Cuma namazından çıkan cemaate karşı tahrik içerikli ve kışkırtıcı davranışlarda bulunmaları üzerine çatışmaların başladığını belirterek, Filistinli gençlerin işgal askerlerine taşlarla karşılık verdiğini ifade ettiler.

Diğer taraftan bugün, Batı Yaka`nın Bel`in, Na`lin, Ma`sara ve Nebi Salih köylerinde işgale ve toprakları üzerinde inşa edilen ırkçı ayırım duvarına karşı yapılan haftalık gösterilere göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle müdahale eden işgal güçleri, bir gazeteciyle onlarca göstericinin etkilenmesine neden oldular.

Bölgeye gelen aktivistlerle birlikte duvara yürümek isteyen Filistinlilerin, pusu kuran işgal askerleri yüzünden geri dönmek zorunda kaldıkları bildirildi.

ilkha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir