• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
İTTİHAD, Nurettin Yıldız`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / haber merkezi / İstanbul

Sosyal Doku Vakfı Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette gerek ilmi ve gerekse güncel bazı meseleler üzerinde değerlendirmeler yapıldı..

İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik Hoca “Bölgedeki bu günkü sıkıntılar geçmişte yapılan bazı hataların ürünüdür. Bölge halkını bu sıkıntılardan kurtarmak için gerekli olan adımlar atılmalı ve bu konuda ilim ehlinin de cesur davranması gerekir. Kürt halkına karşı yapılan haksızlıklar bitirilmeli ve gerekli insani hakları iade edilmelidir.  Bu atılacak adımlar, çatışmaların bir neticesi olarak değil, halkın hakkı olduğu için atılmalıdır.

Müslümanların ittifak halinde olmalı ki etkin olabilsinler. Yalan uydurma haberlere pirim verilmemeli. Haberler asıl kaynağından alınsa daha isabetli olur. Karanlık odakların konuşan dili olan bir kısım medyanın oluşturduğu animasyonlarla, Bölgedeki İslami hareketler yıllarca hak etmedikleri ağır ithamlara maruz kaldılar. Dostlar biri diğerine düşman olmaya başladı. İtidal önemlidir. Sivri uçlar çatışırken, cedeleşirken merkez zarar görüyor.”

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız Hoca “bu ziyaretler çok önemlidir. Âlimlerin birbirlerinden haberdar olmaları, birbirleri ile istişare etmeleri önemlidir. Böyle ziyaretler gereklidir. Bölgedeki sıkıntıların giderilmesi için Müslümanların ciddi program yapmaları gerekir. ”dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir