• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
Doğubayazıt`ta Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platform`unun Doğubayazıt Eski Meydan`da düzenlediği Kutlu Doğum Programına binlerce Peygamber Sevdalısı akın etti. Coşkulu geçen program Kur`an-ı Kerim`in tilaveti ile başladı. Kur`an dan sonra Platform sözcüsü Av. Sedat Duman selamlama konuşmasını yaptı.



Resulullahı Ancak Yaşayarak Anlayabiliriz
Duman konuşmasında, Hz. Peygamber`i şu an sarf edeceği sözler ile hakkıyla ifade edemeyeceğini ve bunun yapmanın da hiçbir hatibin haddi olmadığını belirtti. Resulullahı ancak yaşayarak anlayabiliriz diyen Duman, "Bugün Hz. Resulullah`tan bahsederek biz insanlar, sözlerimizi güzelleştiriyoruz. Çünkü O`nu biz aciz insanlar anlatamayız" dedi.

Elhamdülillah Amaçlarına Ulaşamadılar, Ulaşamayacaklar
Duman, Müslümanlara yapılan baskınlara da değinerek "Biz Müslümanları kötüleyerek ve yapmadığımız şeylerle televizyonlarında karalıyorlar. Sadece Allah rızası için çalışan derneklerimize baskınlar düzenleyerek, müdavimlerimizi içeri alarak üzerimizde baskı kurmaya çalışarak, siz değerli Peygamber Sevdalılarını bizlerden uzaklaştırmayı amaç ediniyorlar. Ama Elhamdülillah amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Bunun göstergesi ise siz Peygamber Sevdalılarının bu alana akın etmesi, bu programımızda bizleri yalnız bırakmamasıdır. Allah rızası için bu karalamalara aldırmayın" dedi.

Muhammed Mustafa`yı Evlerinizin Köşe Başlarına Misafir Etmeye Ne Dersiniz?
Bizim tek sevdamız tek davamız var o da Hz. Muhammed`dir diyen Duman "Bu sevda bizde her geçen gün daha da nevşunema bulacak. Bu sevda sadece kalplere sıkışıp kalacak bir sevda değildir ve olmayacak. Müslüman kardeşlerime sesleniyorum. Muhammed Mustafa yı hayatınıza, evinize, evleriniz köşe başlarına misafir etmeye ne dersiniz? Yeniden O`nunla şereflenmeye ne dersiniz? Yeniden onunla izzetli bir yaşama merhaba demeye var mısınız? İşte şu an içinizden geçen evetler inşallah bu meydanları her geçen gün daha dolduracak daha şenlendirecektir" dedi.

Resulullah Bize En Değerli Olan İki Mirasını Bıraktı
Duman`ın konuşmasından sonra mevlithanlar tarafından okunan mevlit ile coşan vatandaşlar okunan mevlüte iştirak ederek coşkuyu daha da artırdı.

Okunan ilahiler sonrası günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Molla Sabri Ortaç, Kürtçe yaptığı konuşmasında " Resulullah`ın bize en değerli olan iki mirasını bıraktı ve bunlarda bu gün içimizdedir. Bunları yaşamak bizim için bir gerekliliktir. Bizim İslam ümmeti olarak tekrardan ancak bunlarla dirileceğimiz aşikardır." İfadelerini kullandı.

Kürtlüğümüz Dinimizin Emrindedir
Resulullaha düşmanlık edenlerden kimsenin bu güne kadar rahatlık yüzü görmediğini ve bundan da bir fayda görmediğini belirten Molla Sabri, bizim en öncelikli görevimiz birbirimizi Allah için sevmemiz olduğunu ve sevdiğimizle beraber haşr olacağımızı unutmamamızdır diyerek cennete gitmemiz için gerekli olan imanın birbirimizi Allah için sevmemizde gizli olduğuna değinerek kendisini İslam dışı davalara adayanlar ile bir birlikteliğimiz olamayacağına değindi. Molla Sabri, "bizim Kürtlüğümüz de dinimizin emrindedir. Yanı başınızda yatan Ahmedi Xaniye bir bakın. Hayatının nasıl geçtiğine bir bakın. İslama olan hizmetlerine bir bakında biz Kürtlerin tarihte neleri yaşadığımızdan örnek alın. Selahaddini Eyyubinin yaşamına bir bakın" dedi.

Molla Sabri hoca konuşmasını toplanan kalabalık ile beraber Resulullaha biat duası yaparak bitirdi.

Molla Sabri hocadan sonra Selami Güneş`in söylediği ilahilerle coşan kalabalık oynanan tiyatro ile devrisaadet iklimini yaşayarak duygulandılar. Program toplu olarak yapılan dua ile son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20701.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20700.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20699.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/2.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/3.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/4.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/6.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/7.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/8.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/9.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/136/10.jpg

Fikret Özkan, Adem Akcan, Ömer Adıgüzel - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir