• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Siverek'te öğrenci velileri eğitime dâhil edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Rehberlik Araştırma Merkezi ile Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünce öğrenci velilerini bilinçlendirmek ve çocukların eğitimdeki başarı oranını geliştirmek amacıyla “ İlgili anne – baba, başarılı çocuk” isimli kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında ilçenin kamu kurum ve kuruluşları ve okullara afişler asılarak on bin el ilanı dağıtıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren proje koordinatörlerinden Mahmut Fidancı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “İlçemizde okullardaki genel başarısızlık nedenlerinin,  yapılan gözlemler ve varılan kanaatlere göre,  velinin ilgi ve tutumundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu kapsamda aile ve çocuğa yönelik aile ilgisizliği temalı bilgilendirici afiş ve broşürlerle ailelerle ulaşmaya çalışıyoruz. Toplumu bilinçlendirmek, öğrenci başarısızlığının nedenlerine vurgu yapmak, aileyi eğitim sürecine daha çok dâhil etmek,  öğrenci, veli, okul işbirliğini artırmak ve en nihayetinde öğrenci başarısını artırmak hedefimizdir. Projemiz eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar devam edecektir.”

İlçede eğitim sorunlarının öğretmen, veli öğrenci temelinde çözüleceğine inandıklarını eğitim düzeyinin yükseltilmesi için belediye olarak sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı,  “Siverek Belediyesi Bilgi ve Gençlik evlerinde çocuklarımızın eğitimine katkı sunuyoruz, Rehberlik ve araştırma merkezi bünyesinde koordineli çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir