• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, Kırklareli, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Ş.Urfa'nın yağmur ve sağanak yağışlı, Karaman ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Ege ve Akdeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli(40-60 km/saat) marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale ve Bursa çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Antalya çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Akdeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Karaman çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun ve Ordu ile zamanla Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Kilis ve Ş.Urfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 6-11

Ankara: Çok bulutlu -3/2

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4/10

Adana: Çok bulutlu, ara ara sağanak yağışlı 8/17

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu -3/11

Batman: Parçalı bulutlu -1/11

Van: Çok bulutlu -7/15    (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir