• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Tokuş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de geçtiğimiz Mayıs ayında engelli bir genci hunharca öldürerek, ilk duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı.” diyerek ilginç bir şekilde savunma veren katil zanlısı ikinci kez hâkim karşısına çıkarıldı.

Davaya, cinayete kurban giden Ahmet Tokuş`un ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

Aynı ifadeyi verdi

Mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı Zeyyat B., bir önceki mahkemedeki, “Ben Ahmet Tokuş`u öldürmedim, benim öldürdüğüm adam onun kılığına girmişti. Ben büyük bir tapınak rahibini öldürdüm o deccaldı sihirbazdı, o papaz sihir yaparak Ahmet Tokuş`un kılığına girdi, aslında Ahmet Tokuş`u papaz öldürmüştü ben papazı öldürdüm.” şeklindeki beyanlarını tekrarladı.

Maktulün ailesi de önceki celsede verdikleri ifadeleri tekrar ederek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler.

Avukat ve iddia makamını dinleyen mahkeme heyeti, sanığın kaçma ihtimali olacağından dolayı tutukluluk halinin devamına, sanığın tutukluluk halinin 13 Ocak 2016 tarihinde resen gözden geçirilmesine, duruşmanın 09 Şubat 2016 günü saat 10.45 bırakılmasına karar verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir