• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
Adana'da olası sele karşı yapılan sistemin kapakları çalışmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kentte nehir suyu ile atık su şebekesinin irtibatını kesen giyotin kapaklarının çalışmadığını bildirdi. Adana’da Eylül 2015’te yaşanan sel olayının da giyotin kapaklarının açılamamasından kaynaklandığı belirtilen ASKİ açıklamasında, gerekli çalışmaların kısa sürede yapılacağı kaydedildi.

ASKİ: Giyotin kapak açılınca su tersine akıyor

Çalışmayan giyotin kapakları konusuna basına bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar,  “Giyotin kapak Seyhan Nehri’ne boşalıyor. Fakat ana arterden gelen hat, kot olarak Seyhan Nehri’nin aşağısında. Yani giyotin kapak açılınca o su oradan tersine gelir. Orayı açmamızın tek şansı ise Seyhan Nehri’nin göl seviyesini düşürmek. Bunu düşürmek için de her yağıştan önce meteorolojiden bilgi almak gerekiyor. Şiddetli bir yağış öngörülüyorsa en az 2 gün önce ilgili yerlerle yazışma yaparak göl seviyesi düşürülmeli.” dedi.

Adana’daki sel nedeninin açılmayan giyotin kapakları olduğu ortaya çıktı

Söz konusu giyotin kapağın yıllardır çalışmadığını belirten Pekar, “Ne yazık ki sistem eksik yapılmış. Seyhan Nehri için yeni bir proje yaptık ve çalışır hale getireceğiz. Bu sayede de her yağmurda meteorolojiyi aramamız gerekmeyecek.” diye konuştu.  Eylül ayında Adana’da yaşanan su taşkını öncesinde Meteoroloji ile görüştüklerini ileri süren Pekar, Meteoroloji Müdürlüğünün ise kendilerine şiddetli bir yağış beklenmediği yönünde bilgi verdiğini aktardı. Pekar, özellikle sonbahar yağışlarının miktarındaki tahminlerde yanılma payı olabileceğini savundu.

Mevcut başkanın iki yıldır konuya el atmaması ‘İhmal mı var?” sorusunu akıllara getirdi

Hatırlanacağı üzere; 21 Eylül 2015’te öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur,  Adana’da hayatı felç etmiş, yüzlerce ev ve işyerini su basarken araçlarda yollarda mahsur kalmıştı. Öte yandan, ASKİ’nin sel olayından 3 ay sonra böyle bir açıklama yapması akılları karıştırırken yaklaşık 2 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Sözlü’nün kent için hayati önem taşıyan böyle bir sıkıntıya şu ana kadar el atmamış olması ise ihmal olarak yorumlanıyor. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir