• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Dargeçit`te çatışmalar şiddetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının 6`ıncı gününe girdiği Mardin Dargeçit ilçesinde hendeklerin kapatılmasına yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede zaman zaman patlama sesleri geliyor.

Yola tuzaklanmış patlayıcıların infilakı sırasında birçok ev zarar görürken enerji hattında da hasar meydana geldi. Yaklaşık 2 gündür elektriğin verilmediği ilçede gıda sıkıntının baş gösterdiği bildirildi.

Telefon aracılığıyla ulaştığımız ve isminin yazılmasının istemeyen M. Y, şunları söyledi; “6 gündür evin içinde hapis hayatı yaşıyoruz. Çocuklarımız yaşanan çatışmalar sesleri nedeniyle çok korkmuşlar. 2 gündür elektrik yok. Eli silahlı gruplar, mahallenin her tarafına bombalarla tuzaklamışlar. Mahalle adeta mayın tarlasına dönmüş durumda. Başımızı pencereden bile dışarı çıkartamıyoruz. Şuan bulunduğumuz yerin üst tarafından yoğun silah sesleri geliyor. Zaman zaman çok şiddetli patlama sesleri işitiyoruz. Allah, buna sebep olanların belasını versin ve bizlere hayırlı bir kapı açsın.” (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir